назад

Центр безоплатної правової допомоги та Сумський центр служби крові – взаємодія, що максимально спрямована на допомогу людям

Регіональний центр з надання БВПД та Сумський обласний центр служби крові співпрацюють не один рік поспіль. Ця взаємодія базується на трьох основних напрямках: по-перше, безпосереднє долучення фахівців центрів та бюро правової допомоги до здачі крові та її компонентів й підтримка акцій, флешмобів та інформаційних кампаній; по-друге, організація мобільних пунктів консультування громадян на базі Центру служби крові, по-третє, забезпечення Центру інформаційними буклетами системи БПД «Безпечне донорство крові». Цього разу з нагоди візиту іноземних партнерів до заходів традиційно долучилися фахівці системи безоплатної правової допомоги.

У Сумському обласному центрі служби крові порожньо не буває ніколи. Щодня сюди приходять люди, готові поділитися своєю кров’ю задля життя та здоров’я інших. 19 лютого до Центру завітали поважні гості та партнери: директор ТОВ «Фармацевтичний Завод «Біофарма» Костянтин Єфіменко,  президент, СЕО Асоціації виробників продуктів із донорської плазми людини Ян Балт (Асоціація об’єднує всіх найбільших світових виробників галузі. Саме у пана Яна є величезний досвід роботи із найкращими центрами крові в усьому світі), директор по країнах Східної Європи та Азії компанії CSL Герхард Ходлер (CSL – один з головних світових гравців ринку ліків із донорської плазми).

Ознайомлюючись із діяльністю та здобутками Сумського обласного центру служби крові, гості поспілкувалися і з партнерами – представниками Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області, які надавали в цей день юридичні консультації та роз’яснення громадянам. «Це наші шановані партнери, які надають правову допомогу нашим донорам, консультують їх, роздають необхідні інформаційні матеріали. Ми дякуємо їм за співпрацю й хочемо презентувати наші брендовані футболки», – привітала Олена Геренко, менеджерка Сумського обласного центру служби крові.

Фахівці Регіонального центру Олена Омельченко та Володимир Лящевський розповідали донорам про можливості скористатися правовою допомогою, надавали відповіді на ті юридичні питання, які виникали у відвідувачів Центру крові. І традиційно Центр забезпечили інформаційними буклетами системи БПД «Безпечне донорство крові».

Довідково: Сумський центр беззаперечно є флагманом національної служби крові, задає орієнтири та приклад не тільки для нашої країни, але і для всієї Східної Європи. СОЦСК єдиний в Україні сертифікований за міжнародною системою GMP (Належна виробнича практика). Ще з початку цього року СОЦСК надав дитячий онкогематології компонентів крові на безоплатній основі на суму більш ніж на 70 тисяч грн. Компанія «Біофарма» благодійно надала дуже потрібний препарат біовен моно на суму більш ніж 50 тис. грн.