назад

Центр надання адміністративних послуг у Хусті сприятиме доступу громадян до безоплатної правової допомоги

IMG 20160302 105939     Директор Хустського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Дубчак, начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Мирослава Скляр та начальник відділу по роботі з адвокатами Марія Рішко зустрілися за круглим столом із працівниками Центру надання адміністративних послуг Хустської районної державної адміністрації.

   

На зустрічі домовилися, що соціально незахищених громадян, які приходять до ЦНАПу і хочуть отримати певну правову допомогу, скеровуватимуть безпосередньо до Хустського місцевого центру з надання БВПД. Нагадаємо, право на безоплатну вторинну правову допомогу мають:

  • Малозабезпечені особи – тобто ті, чий середньомісячний сукупний сімейний дохід нижчий за суму прожиткового мінімуму (зараз це – 1 330 грн на одну особу);

  • Інваліди, ветерани війни (учасники бойових дій, у т. ч. учасники АТО);

  • Члени сімей загиблих у воєнних діях;

  • Особи, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною;

  • Діти-сироти та безпритульні діти, а також ті, хто позбавлений батьківського піклування;

  • Іноземці та особи без громадянства, в тому числі – біженці, які перебувають під юрисдикцією України.

    Також працівникам Центру надання адміністративних послуг роздали інформаційні буклети, які вони потім зможуть давати своїм клієнтам. Разом із цим, уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, та інші питання отримання такої допомоги, а також зміни в законодавчій базі стосовно її надання та адреси центрів у всіх регіонах України можна цілодобово, зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів дзвінки безкоштовні).

    Нагадаємо, Хустський місцевий центр знаходиться за адресою: м.Хуст, вул.Карпатської Січі, 53а. До нього можуть звернутися жителі не лише Хустського, а й Виноградівського, Тячівського, Рахівського та Міжгірського районів.