назад
04.07.16

Центр обговорення розвитку правової допомоги в Конотопі

160704 02Директор та заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Олена Демченко та Валентина Волобуєва 30 червня відвідали Конотопський місцевий центр.

Відбувся ряд заходів: брифінг для журналістів «Перший рік роботи місцевих центрів Сумської області: становлення та здобутки», «круглий стіл»  «Правовий захист внутрішньо переміщених осіб: основні аспекти співпраці»; робоча зустрічі із адвокатами, які співпрацюють із Конотопським місцевим центром.

Під час брифінгу Олена Демченко розповіла присутнім про роботу   місцевих центрів  з надання безоплатної вторинної правової допомоги в перший рік роботи. Інформація про реформування територіальних  органів юстиції, початок роботи бюро правової допомоги в районних центрах області  та вдосконалення онлайн послуг, які планує Мін’юст визвали жваве обговорення та велику кількість запитань, на які представники ЗМІ отримали вичерпні відповіді.

У ході «круглого столу» з представниками Конотопського міськрайонного центру зайнятості, управління соціального захисту  Конотопської міської ради, громадської організації «Переселенці Донбасу на Сумщині», благодійного фонду «Відень», засобів масової інформацї міста обговорювалися питання правового, соціального захисту внутрішньо переміщених осіб та інтеграція їх у життя місцевих громад. Головний доповідач по темі Оксана Козіна розповіла присутнім про основні проблеми внутрішньо переміщених осіб та шляхи їх вирішення, які пропонуються державою. Вона зазначила, що існує успішний міжнародний досвід вирішення подібних проблем, тому потрібно прислухатися до рекомендацій експертів та шукати ефективні механізми захисту порушених прав переселенців.

Голова громадської організації «Переселенці Донбасу на Сумщині» Тетяна Кривонос розповіла присутнім про проблеми вимушених переселенців, які оселилися в місті Конотоп та у Конотопському районі. Від Тетяни Сагітової учасники заходу дізнались  про роботу благодійного фонду «Відень» з даною категорією населення та допомогу.

З нагоди першої річниці роботицентру Конотопська районна рада відзначила працівників центру: грамотою голови районної ради директора центру Олександра Муху; подяками голови районної ради начальника відділу інтеграції Валентину Волік та головного спеціаліста відділу роботи з адвокатами Олену Мякотну. Нагороди вручила заступник голови Конотопської районної ради Ірина Клігунова.

Вона відзначила, що результатом співпраці є позитивно вирішені проблемні питання мешканців Конотопського району, що дає змогу ефективніше захищати їх права. Також від імені голови районної ради Анатолія Боярчука вона привітала всіх присутніх із річницею діяльності та побажала нових досягнень в розвитку системи безоплатної правової допомоги.

Також відбулася керівна рада директорів Регіонального та місцевих центрів з надання вторинної правової допомоги у Сумській області. Директори обговорили нагальні питання діяльності центрів, щоб покращити якість надання правової допомоги.