назад
18.07.18

Центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській та Херсонській областях – обмін досвідом задля захисту прав кожного українця!

SuR 180718 01Забезпечення рівного доступу кожного громадянина нашої держави до правосуддя, захист прав і надання юридичних консультацій та правової допомоги – саме ці архіважливі завдання виконують центри та бюро правової допомоги, розташовані в усіх регіонах України. І велику роль у досягненні спільної мети та високих результатів представниками системи БВПД вдається шляхом обміну досвідом, зокрема, який відбувається між Сумською та Херсонською областями. Так, директор Бериславського місцевого центру  Марина Груша з робочим візитом відвідала Охтирський місцевий центр з надання БВПД, на базі якого проходив міжрегіональний захід з обміну досвідом.

Ця інформація розміщена на офіційному сайті Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області (http://kherson.legalaid.gov.ua/ua/holovna/2038-rezultaty-dvodennoho-monitorynhovoho-vizytu-do-beryslavskoho-mistsevoho-tsentru-z-nadannia-bvpd).

Фахівці поділилися своїми напрацюваннями, що стосуються організації та проведення правопросвітницьких заходів, налагодження співпраці з представниками органів місцевого самоврядування, влади, ГО, а також долучилися до публічного звіту директора Охтирського місцевого центру Тамари Козир.

Марина Груша поділилась враженнями: «Робота «в полях» під час фестивалю «Стара фортеця» у м. Тростянці спільно з фахівцями Охтирського місцевого центру та Тростянецького бюро, зокрема, інформаційна кампанія у форматі вуличного інформування, мобільні групи консультування, збір та бліц-аналіз правових потреб пересічних громадян дали можливість порівняти рівні правової обізнаності населення різних регіонів, правові потреби мешканців».

SuR 180718 02Начальник відділу моніторингу Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Світлана Ребриста, у свою чергу, рекомендувала вивчити інноваційні підходи до здійснення електронної звітності (гугл-форма) працівників бюро, які використовують працівники Конотопського місцевого центру. Узагальнена інформація надасть змогу Бериславському місцевому центру та підпорядкованих йому бюро більш ефективно здійснювати свою діяльність.

«Для нас, як для команди системи безоплатної вторинної правової допомоги, важливо досягати високих показників у своїй діяльності не окремо кожен у своєму регіоні, а й на загальнодержавному рівні. Адже всі ми прагнемо спільної мети – реалізації права українців на справедливе правосуддя в державі. Саме тому обмін досвідом починається з Регіональних центрів і продовжується на рівні місцевих центрів та бюро правової допомоги. Особисто вдячна очільниці Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Марині Єлисєєвій та всім працівникам за таку тісну та результативну взаємодію. Регіональний центр з надання БВПД у Сумській області відкритий до співпраці з усіма центрами та бюро правової допомоги України. Нам є чим поділитися, і ми завжди раді перейняти позитивний досвід наших колег», – зазначила директор Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Демченко.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до
місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Конотопський місцевий центр –
41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43, тел. (05447) 6-23-47

Охтирський місцевий центр –
42700, м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел. (05446) 4-22-23

Сумський місцевий центр –
40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1.
тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.