назад

1vizut do Andriivku 2

В 2017 році Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги продовжив активну роботу, спрямовану на створення нових дистанційних пунктів доступу, залучення параюристів та плідне співробітництво з територіальними громадами. Головна мета подібних заходів – зробити правову допомогу більш якіснішою, доступнішою, допомогти громадам у вирішенні їх правових питань та охопити, як можна більшу частину сільського населення, яка дуже часто потребує правової допомоги та захисту.

       Слідуючи зазначеним напрямкам та пріоритетам діяльності, 16 лютого цього року, в.о. директора МЦ Христина Подопригорова, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової Євген Сухомлин та начальник відділу персоналу, інформаційної та матеріальної інфраструктури Віктор Хлепітько відвідали Бердянський районний центр – смт Андріївку. В урочистій обстановці в присутності сільського голови, керівників державних та комунальних закладів представники місцевого центру відкрили дистанційний пункт доступу для мешканців райцентру та прилеглих до нього сіл та селищ, який розмістився в приміщенні центральної районної бібліотеки за адресою: вул. Праці, буд. 10. Слід зауважити, що новенький ноутбук, який співробітники центру передали керівництву бібліотеки, став не тільки прикрасою закладу, а й надійним другом та партнером у вирішенні правових питань та проблем мешканців громади.2vizut do Andriivku 3

        Виступаючи з вітальним словом Христина Подопригорова повідомила присутніх, що відкриття нового пункту доступу стало можливим завдяки плідній співпраці установ системи безоплатної правової допомоги з Німецьким товариством міжнародного співробітництва «GIZ», яке й надало необхідне технічне устаткування для облаштування нових дистанційних пунктів.

       Євген Сухомлин, зі свого боку, детально розповів про всі можливі послуги та сервіси Бердянського МЦ, якими можуть скористатися всі охочі, в тому числі і завдяки створеному дистанційному пункту, а також роздав учасникам урочистостей інформаційні плакати, брошури та буклети.

      3vizut do Andriivku 5 Щоб продемонструвати присутнім можливість отримання правової допомоги дистанційно, Віктор Хлепітько, за допомогою скайп – зв’язку поспілкувався зі співробітниками відділу правової інформації та консультацій, які в разі необхідності завжди готові допомогти – надати фахову правову консультацію або ж забезпечити доступ до вторинної правової допомоги.

       На цьому, позитивні моменти зустрічі не закінчилися. Керівник центральної районної бібліотеки Валентина Леоненко виявила бажання стати надійним партнером Бердянського місцевого центру та виконуючи функції параюриста допомагати мешканцям громади в доступі до правової допомоги. 4vizut do Andriivku 6

       Окрім цього, з сільським головою смт Андріївка Наталією Кагадій були обговорені найбільш болючі правові питання життя громади, шляхи їх вирішення та можливі механізми співпраці з місцевим центром.

       Підсумовуючи зустріч, багато теплих та чутливих слів прозвучало на адресу співробітників Бердянського МЦ, які не забувають та постійно допомагають простому робітнику та селянину, навіть в найвіддаленішій місцині.

Також нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою:

Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8, 1-й поверх (будівля санепідемстанції)

Телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, 0950209918, 0960079909,

ел.пошта: berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua, скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).