назад

Цікаву подорож до країни Права подарували дітям фахівці Херсонського місцевого центру з надання БВПД

1«День захисту дітей служить додатковим нагадуванням про дотримання прав дитини – права на охорону здоров’я, освіту, достатній рівень життя, відпочинок та дозвілля, права на захист від фізичного та психологічного насильства», – переконані працівники Херсонського місцевого центру з надання БВПД. Тому цей святковий день вони відзначили лекціями про права і захист дітей, правовими вікторинами, інтерактивними іграми, квестами та бібліодрайвами.

230 травня – напередодні свята – спеціаліст Білозерського бюро правової допомоги Альона Василевич взяла участь у бібліодрайві, присвяченому Дню захисту дітей.

Під час заходу, який проходив у приміщенні Білозерської центральної бібліотеки, Альона Василевич ознайомила учнів загальноосвітньої школи №3 з основними правами та свободами дитини, наголосила на їх непорушності та шляхах реалізації.

Також діти дізнались про Білозерське бюро правової допомоги та які правові проблеми громадян ця установа спроможна вирішити.

3 4

51 червня директор Херсонського місцевого центру Денис Милокостий та інтегратор Володимир Куценко подарували дітям цікаву подорож у країну ПРАВА, нові знання та приємні враження.

Так, вихованці Херсонського дитячого ясла-садочка № 69 взяли участь в інтерактивному правопросвітницькому заході на тему «Я і суспільство».

6

 

 

Правники доступною мовою в ігровій формі розказали дітям про основні правила толерантної поведінки в суспільстві, громадських місцях, під час спілкування з однолітками та іншими людьми, і головне – як поводитися в небезпечних ситуаціях.

7

Крім того, правники провели тематичний конкурс малюнків, по завершенні якого усі вихованці садочка отримали солодкі подарунки.
Слід зазначити, що цього дня Денис Милокостий та Володимир Куценко проводили заходи не тільки для дітей, але й для дорослих, зокрема, для вихователів та членів батьківського колективу вищезгаданого ясла-садочка провели лекцію «Разом на захист прав дітей!».

Наші колеги повідомили педагогів та батьків про гарантовані державою права дітей, способи їх захисту та довели до відома присутніх вимоги Закону України «Про безоплатну правову допомогу» щодо права всіх без винятку дітей на безоплатну вторинну правову допомогу.

8

Учасники зустрічі обговорили причини виникнення конфліктних ситуацій в сім’ї, заручниками яких стають діти, та в навчальних закладах. Окрему увагу приділили профілактиці та шляхам їх недопущення, а також порядку надання безоплатної правової допомоги дітям. У зв´язку з цим звертаємо увагу дітей, батьків та педагогів на буклети, розроблені Координаційним центром з надання правової допомоги:

9 10

11Того ж дня Денис Милокостий та Володимир Куценко провели ще один інформаційний правопросвітницький захід для учнів та вчителів загальноосвітньої школи №28.

Гарантовані державою права дітей, способи захисту порушених прав, типові причини виникнення конфліктів у шкільних 12колективах та методи їх врегулювання – ключові теми, на яких зосередили увагу шкільної аудиторії правники. 

Діти та вчителі дізнались, що Законом України «Про безоплатну правову допомогу» визначено право кожної дитини на безоплатну вторинну правову допомогу – це захист, представництво інтересів у суді, складання процесуальних документів.

 

13

По закінченні заходу працівники центру поспілкувалися з дітьми в інтерактивній формі та переконалися, що отримана інформація була для них цікавою та корисною.

142 червня на центральній площі м. Олешки відбулося святкування, присвячене Дню захисту дітей. Лунав святковий концерт та проводилися різноманітні конкурси і квести для дітей.

Не залишись осторонь й працівники Олешківського бюро правової допомоги, які також подарували дітям Олешшя своє тепло та увагу. На площі під час святкування Алла Кудря та Тетяна Бабаскіна розповідали про права та обов´язки дитини, про Олешківське бюро правової допомоги та послуги, які можна там отримати.  

15Правники також довели до відома батьків і дітей, що з січня 2018 року право на безоплатну вторинну правову допомогу отримали не лише діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, які перебувають у складних життєвих обставинах, постраждалі внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, а й усі діти.

Працівники Олешківського бюро нагадали і про Всеукраїнський просвітницький проект «Я маю право», вручивши дітям інформаційні листівки проекту та буклет «Правові орієнтири для кожної дитини». Надали також свої візитівки та запропонували звертатися за своєчасним отриманням кваліфікованої правової допомоги до Олешківського бюро.