назад

Цикл відеоконференцій «Твоє право» на Рівненщині продовжується

gol

11 серпня 112 мешканців Рівненської області отримали фахову юридичну допомогу у ході дистанційного онлайн-консультування. Тематичний вебінар вже традиційно проходив у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці, участь у ньому взяли 12 центральних районних та міських бібліотек регіону.

Юридичні консультації надавала адвокат, яка співпрацює з Рівненським місцевим центром з надання БВПД, Олена Шеруда. 

Тема відеоконференції про сімейні правовідносини виявилася не менш актуальної для громади Рівненського краю, ніж попередня, що стосувалася земельного права. Так, адвокат допомогла з’ясувати слухачам проблемні питання, що стосувалися розподілу майна при розлученні; вирішенні спору між батьками щодо проживання малолітньої дитини, коли батьки розлучаються; поданні аліментів на зятя, не позбавляючи його батьківських прав; порядку поділу спільно нажитого майна між подружжям; оформленні статусу матері-одиначки; отриманні розлучення, коли місце знаходження чоловіка не відоме та багато інших.

6

Варто зауважити, що до дистанційного онлайн-консультування долучилися і новопризначені керівники бюро правової допомоги: Костопільського – Ілля Кравчук, Острозького – Марія Жук, Корецького – Олена Миронець. Молоді колеги отримали перший свій практичний досвід у наданні безоплатної правової допомоги, адже допомагали надавати відповіді місцевим жителям безпосередньо у своїх районах.

3

Нагадуємо, що із 1 вересня 2016 року місцеві жителі громад Здолбунівського, Гощанського, Острозького, Костопільського, Корецького, Березнівського, Володимирецького, Дубровицького, Млинівського, Радивилівського, Рокитнівського районів та у м. Вараш (Кузнецовськ) Рівненської області зможуть отримати у бюро правової допомоги безоплатну первинну правову допомогу (юридичні роз’яснення і консультації) та доступ до безоплатної вторинної правової допомоги.