назад
17.12.18

Твої права-твій надійний захист: правові уроки для школярів та студентів

01Про правовий статус дітей та молоді, перелік прав та відповідальність залежно від їхнього віку, протидію булінгу та домашньому насиллю, в межах Всеукраїнського тижня права, навчали учнів початкової школи, старших класів та студентів під час правопросвітницьких заходів, фахівці та фахівчині Олександрійського місцевого центру з надання БВПД та бюро правової допомоги.
 
У межах Всеукраїнського тижня права, фахівці місцевого центру та бюро правової допомоги провели 26 правопросвітницьких заходів для школярів та студентів різного віку.
 
02
 
03
 
Під час правових уроків, фахівці розкрили поняття і сутність прав людини, основні механізми їх захисту та недопущення порушення прав інших осіб. Також наголосили на порядку притягнення неповнолітніх до кримінальної та адміністративної відповідальності. Крім того, молоді детально роз’яснили порядок отримання безоплатної правової допомоги та нагадали адреси центрів БВПД для невідкладного захисту своїх порушених прав. З метою запобігання та протидії порушення прав підлітків та вчинення відносно них домашнього насилля були поширені тематичні буклети «Твої права – твій захист», «Як протидія домашньому насильству?» та «Паспорт прав дитини».
 
04
 
05
 
До Олександрійського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18, тел. (05235) 7-04-40, 7-04-04.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.