назад

131-123 квітня 2018 року в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО» начальник Кіцманського бюро правової допомоги Анжела Косинська та головний спеціаліст Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Аліна Зузуля провели зустріч-бесіду виховного характеру з учнями Дубовецької школи Кіцманського району. Тема зустрічі: «Ти і поліція. Як себе правильно поводити з поліціянтами».

«У житті доводиться відповідати за кожен свій вчинок. В Україні підліток із 16 років несе рівну з дорослим відповідальність за вчинення кримінальних правопорушень, а за скоєння особливо небезпечних, таких, що загрожують життю й здоров’ю людини (зокрема за умисне вбивство, зґвалтування, розбій, грабіж, викрадення машин, хуліганство), відповідальність настає з 14-річного віку. Існують три основних принципи спілкування з поліцейським: не провокуй, не тікай, не бійся. Це універсальні правила, які повинні стати нормою поведінки, де б Ви не зустріли працівника правоохоронних органів», – пояснила начальник Кіцманського бюро правової допомоги Анжела Косинська.

131-2

Для більшої переконливості змоделювали й розібрали життєву ситуацію, коли поліцейський вимагає пред’явити документи, вивернути кишені. Під час постановки сценки діти представили модель власної поведінки при спілкуванні з поліцією.

131-3

Насамкінець учні мали змогу поставити запитання фахівцям безоплатної правової допомоги, було розповсюджено тематичні буклети на правову тематику.

Контактна інформація! До фахівців Кіцманського бюро правової допомоги можна звернутись за адресою: м. Кіцмань, вул. Незалежності, 83, тел. (0 3736) 2-10-38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України безкоштовні, приймаються цілодобово).