назад

    23 листопада 2015 року директор Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Михайло Давиденко та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Володимир Мацо, в рамках проведення Всеукраїнського тижня права, взяли участь у нараді заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів Ужгородського району, яка проводилась на базі Великолазівської ЗОШ I-III ст.

    Під час проведення заходу директор центру детально розповів присутнім про порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах для цілої низки соціально незахищених категорій громадян, звернувши особливу увагу на таку категорію осіб, як діти-сироти, діти, які позбавлені батьківського піклування, безпритульні діти, діти, які можуть стати, або стали жертвами насильства в сім’ї. При цьому наголосив, що майже за 5 місяців роботи з понад 230 звернень громадян центр не отримав жодного звернення по захисту прав дітей, які стали або можуть стати жертвами насильства. Проблемою може бути слабка поінформованість, як педагогів у школах, так і самих дітей, про можливість отримання такої допомоги адреса місцезнаходження центрів правової допомоги. Тож потрібна тісна співпраця усіх зацікавлених осіб.
    Крім того, були надані відповіді на запитання присутніх, що стосувалися порядку надання місцевим центром БВПД юридичних послуг та терміну, протягом якого особи можуть їх отримати. А також спільно із районним відділом освіти заплановано проведення заходу із колективами органів учнівського самоврядування шкіл Ужгородщини.