назад
02.12.16

Тиждень права: лекція в Черкаському комерційному економіко-правовому коледжі

28 листопада 2016 року напередодні Всеукраїнського тижня права, в Черкаському комерційному економіко-правовому коледжі проведена лекція на тему “Права людини в контексті Закону України “Про безоплатну правову допомогу”. Метою проведення заходу було підвищення рівня правової освіти молоді.

tp2016-epk2Начальник відділу забезпечення якості надання правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області, адвокат — Бакатуро Роман розповів про становлення та розвиток системи безоплатної правової допомоги. Також слухачам було роз’яснено категорії осіб, що мають право на правову допомогу за рахунок держави та механізми її отримання.

tp2016-epk1Беручи до уваги специфіку аудиторії, адвокат Гриценко Людмила, що також надає безоплатну правову допомогу, зосередилася на особливостях адвокатської професії та основних вимогах до помічника адвоката.

Нагадаємо, що Всеукраїнський тиждень права щорічно відмічається в Україні з 2008 року з нагоди проголошення 10 грудня 1949 року Загальної декларації прав людини.