назад

Тиждень права: правороз’яснювальна робота Золотоніського МЦ

6 грудня 2016 року відповідно до Плану заходів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області, за ініціативи Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та активного сприяння начальника Золотоніського міськрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в Черкаській області Валентина Долгушина, для осіб, засуджених до покарання, не повязаного з позбавленням волі, які стоять на обліку в КВІ проведено інформаційну годину на тему: “Надання безоплатної правової допомоги у кримінальному провадженні”. В ході заходу обговорено питання правового захисту особи, яку підозрюють або обвинувачують у вчиненні злочину та порядок отримання безоплатної правової допомоги.

З метою підвищення рівня правової поінформованості молоді щодо їхніх конституційних прав та обов’язків, можливостей їх реалізації та захисту, на базі Золотоніського технікуму ветеринарної медицини Білоцерківського НАУ проведено семінар для студентів І курсу та педколективу на тему: “Права людини в сучасному світі. Заходи захисту конституційних прав” та презентовано розроблений Золотоніським місцевим центром з надання БВПД інформаційний плакат щодо діяльності місцевого центру.

zolot-tzprava

Одним з найбільш актуальних питань на сьогодні є захист прав внутрішньо переміщених осіб. В звязку з цим, на базі центру, за участі представників громадської організації “Крим SOS”, управління праці та соціального захисту населення міськвиконкому та місцевого центру проведено засідання “круглого столу” для внутрішньо переміщених осіб. Обговорені найбільшактуальні питання:

  • забезпечення житлом,

  • соціальний захист,

  • працевлаштування,

  • дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та реальні шляхи їх вирішення.

    За результатами “круглого столу”було досягнуто домовленості про спільні дії у наданні допомоги вищезазначеній категорії громадян.

Окрім того, спеціаліст Канівського бюро правової допомоги Ірина Танана провела інформаційну годину з працівниками юридичного відділу Канівського обєднаного управління Пенсійного фонду України у Черкаській області на тему: «Захист прав внутрішньо переміщених осіб». Під час заходу обговорені питання:

  • реєстрація місця проживання внутрішньо переміщених осіб;

  • гарантування прав і свобод внутрішньо переміщених осіб на зайнятість,

  • пенсійне забезпечення, загальнообов’язкове державне соціальне страхування, соціальні послуги, освіта;

  • заходи, які вживаються місцевими державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування для забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб.

Цього ж дня, працівниками Драбівського бюро правової допомоги для учнів 10-Б класу Навчально-виховного комплексу ”Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені С.В. Васильченка- гімназія” проведено правовий урок на тему: «Кримінальна відповідальність неповнолітніх». Даним заходом було охоплено 14 учнів.

Фахівцями Чорнобаївського бюро проведений “круглий стіл” з трудовим колективом Чорнобаївського районного суду. Учасники заходу розглянули питання щодо завдань системи безоплатної правової допомоги при здійсненні правосуддя та аналізу роботи Чорнобаївського бюро за 3 місяці роботи в частині представництва інтересів особи в суді.

По закінченню заходів розповсюджені інформаційні буклети про безоплатну правову допомогу, контактні данні місцевого центру та бюро правової допомоги.