назад
05.12.16

Тиждень права у 2016 році

bvpd-laweekЗ 5 по 9 грудня 2016 року в Україні проходить Всеукраїнський тиждень права. Регіональний та місцеві центри з надання безоплатної правової допомоги Черкаської області також долучилися до багаторічної традиції святкування з нагоди проголошення 10 грудня 1949 року Загальної декларації прав людини.

В рамках тижня заплановано проведення ряду заходів, серед яких: лекції та відкриті уроки у навчальних закладах від шкіл до вишів, зустрічі з трудовими колективами підприємств, установ та організацій, круглі столи, відвідування установ з виконання покарань тощо (див. План заходів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області).

Проведення тижня має на меті підвищити рівень правової культури населення, а також поінформованість громадян щодо їхніх конституційних прав та обов’язків, можливостей їх реалізації та захисту. 

Загальна декларація з прав людини направлена, зокрема, на: визнання гiдностi, яка властива всім членам суспільства, рівних і невід’ємних їх прав та є основою свободи, справедливості та загального миру; охорону прав людини силою закону; сприяння розвиткові дружніх відносин між народами.