назад
04.12.17

Тиждень права у 2017 році

10 грудня в усьому світі відзначається Міжнародний день прав людини. В цей день була прийнята Загальна декларація прав людини – перший міжнародний документ, який направлений, зокрема, на: визнання гiдностi, яка властива всім членам суспільства, рівних і невід’ємних їх прав та є основою свободи, справедливості та загального миру; охорону прав людини силою закону; сприяння розвиткові дружніх відносин між народами.

З нагоди проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини в Україні указом Президента України від 8 грудня 2008 року № 1149/2008 встановлено започаткувати проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня.
Регіональний та місцеві центри з надання безоплатної правової допомоги Черкаської області також долучилися до багаторічної традиції проведення різних заходів з метою підвищення рівня правової культури населення, а також інформованості громадян щодо їхніх конституційних прав та обов’язків, можливостей їх реалізації та захисту.
В рамках Тижня права Регіональним центром та місцевими центрами заплановано проведення ряду заходів, серед яких: лекції та відкриті уроки у школах та вищих навчальних закладах, зустрічі з трудовими колективами підприємств, установ та організацій, круглі столи, відвідування установ з виконання покарань, тощо (див. Регіональний план заходів з проведення у 2017 році Всеукраїнського тижня права у Черкаській області).