назад

Тиждень права у Здолбунівському та Корецькому бюро правової допомоги

gol

Заходи, приурочені до Всеукраїнського тижня права, тривають на Рівненщині. Так, керівник Здолбунівського бюро правової допомоги Людмила Каштан провела на базі Здолбунівського центру зайнятості лекцію для учнів Здолбунівського вищого професійного училища залізничного транспорту.

Під час заходу фахівець бюро розповіла присутнім про права неповнолітніх у трудових правовідносинах, а також про кримінальну, адміністративну та матеріальну відповідальність неповнолітніх.

Крім того, спільно з начальником відділу активної підтримки безробітних Здолбунівського центру зайнятості Надією Білоус Людмила Каштан провела правознавчий брейн-ринг на тему «Права людини починаються з прав дитини». Після закінчення зустрічі учні отримали роздані друковані матеріали з інформацією про права дитини, передбачені Конвенцією ООН про права дитини, та трудові права неповнолітніх.

Тим часом на виконання умов Меморандуму про співпрацю між державною службою зайнятості та Координаційним центром з надання правової допомоги  керівник Корецького бюро правової допомоги Олена Миронець провела прийом громадян у приміщенні районного центру зайнятості. Громадяни отримали правову допомогу з питань, що стосувалися призначення житлово-комунальної субсидії, набуття статусу малозабезпеченої сім’ї, реєстрації права власності на земельну ділянку, порядку визнання права власності на спадкове майно. Надалі такі прийоми відбуватимуться кожного понеділка першого і третього тижня місяця з 10:00 до 12:00.

2

Окрім того, головний спеціаліст Корецького бюро правової допомоги Оксана Кречмаровська провела правову лекцію-дискусію на тему цивільної, адміністративної, та кримінальної відповідальності неповнолітніх та їхніх прав. Захід відбувся для учнів 8-11 класів Корецької загальноосвітньої школи №3. Правнича лекція відбулася у форматі презентації на досить актуальну соціально-значущу тему. Особливу увагу фахівець бюро звернула на дотримання гарантій захисту особистих прав неповнолітніх у кримінальному провадженні. Під час дискусії учні аналізували та розв’язували правові ситуації щодо кримінальних та адміністративних правопорушень неповнолітніх, висловлювали міркування щодо причин скоєння злочинів, обговорювали особливості відповідальності за порушення адміністративного і кримінального законодавства.

3

Також до лекції долучилася старший інспектор Корецького відділення поліції, яка з особистої практики наводила приклади ризикової поведінки підлітків і заходи впливу з боку правоохоронних органів на неправомірні дії неповнолітніх.

 4

Довідково. Рівненський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 26-08-40, 097-313-20-44.

Гощанське бюро правової допомоги: смт. Гоща, вул. Незалежності, 20, тел. (03650) 21-650.

Здолбунівське бюро правової допомоги: м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 44, тел. (03652) 20-808.

Корецьке бюро правової допомоги: м. Корець, вул. Київська, 37, тел. (03651) 20-108.

Костопільське бюро правової допомоги: м. Костопіль, вул. Сарненська, 24а, тел. (03657) 21-113.

Острозьке бюро правової допомоги: м. Острог, вул. Незалежності, 9, тел. (03654) 22-040.

Рівненське бюро правової допомоги: м. Рівне, вул. Соборна, 195, (0362) 68-40-05.