назад
16.10.18

Тиждень правових знань у навчальних закладах Золотоніщини

сш 1 зупинимо булінг разом1Протягом місяця в рамках Всеукраїнського тижня правових знань, приуроченого до Дня юриста та в рамках інформаційної кампанії #СтопБулінг, працівниками Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено ряд правопросвітницьких заходів в освітніх закладах Золотоноші та Золотоніського району. Дітей поінформовано про суть булінгу, способи захисту від агресії та поради жертвам і свідкам цькування.

08 жовтня 2018 року у Золотоніській спеціалізованій школі № 1 з поглибленим вивченням економіки та правознаства проведено виховну годину на тему «Булінг – прояв насильства у школі» для учнів 9-х класів.

сш 1 зупинимо булінг разом2

9 жовтня на базі Кропивнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів проведено правову годину на тему «Зупинимо булінг разом» для учнів, учителів школи та вихованців Кропивнянського дитячого будинку для дітей шкільного віку.

11 жовтня про неприпустимість проявів булінгу в дитячому середовищі та відповідальність за його вчинення поінформовано учнів та викладачів Державного навчального закладу «Золотоніський професійний ліцей».

професійний ліцей булінг2jpg

Увагу школярів та педагогів акцентовано на кібербулінгу як новітній формі агресії, що передбачає жорстокі дії з метою дошкулити, нашкодити, принизити людину з використанням інформаційно-комунікаційних засобів: мобільних телефонів, електронної пошти, соціальних мереж тощо. Наголошено, що всі види булінгу дуже небезпечні, оскільки нерідко призводять до трагічних наслідків.

професійний ліцей булінг1

Усім учасникам заходів роздано інформаційні тематичні матеріали проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!» та буклети системи правової допомоги «Твої права — твій надійний захист».