назад

Тиждень захисту прав ветеранів стартував на Закарпатті

hospit 2    У вівторок, 9 жовтня, в межах інформаційної кампанії “Права захисників” на Закарпатті стартував Тиждень захисту прав ветеранів, який має на меті інформування учасників бойових дій та ветеранів про їхні права.

    Цього дня фахівці Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області, Регіонального та Ужгородського центрів з надання БВПД провели зустріч із ветеранами війни в Закарпатському обласному госпіталі. Фахівці роз’яснили ветеранам порядок отримання земельної ділянки, повідомили про існуючі пільги на оплату житлово-комунальних послуг та проїзд у міському транспорті тощо. Також заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Іван Голубка ознайомив присутніх із порядком надання безоплатної правової допомоги, зазначивши які категорії громадян мають право на представництво у судах, перед органами державної влади тощо за рахунок держави.

hospit 1
    Також фахівці поінформували учасників зустрічі про пілотні проекти Мін’юсту, електронний портал “Он-лайн будинок юстиції” та надали їм буклети консультативного характеру, видані у рамках проекту «Я маю право!» та інформаційні матеріали про безоплатну правову допомогу.