назад

У Бердянському геріатричному пансіонаті можна отримати безоплатну правову допомогу

Geratrichniy pansonat 3Формулювання «доживати віку» в українців часто асоціюється зі злиднями та самотністю. Адже наші старенькі наприкінці своєї життєвої дороги часто-густо залишаються сам на сам зі своїми страхами та проблемами. І тут на допомогу приходить держава, яка має віддячити людині своєю підтримкою. Саме для цього й функціонують геріатричні центри – будинки для людей похилого віку.

       У Бердянському гереатричному пансіонаті, окрім загального переліку послуг, можна отримати і правову допомогу. Саме з метою надання безоплатної правової допомоги та у межах реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!» фахівці Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з працівниками структурних відділень ГТУЮ у Запорізькій області провели спільний виїзний прийом для підопічних лікувального закладу.

       Під час заходу, особи похилого віку та громадяни з інвалідністю мали можливість отримати фахові правові консультації та роз’яснення від спеціалістів різних державних установ.

        Так, співробітники місцевого центру надали консультації з питань оформлення житлової субсидії, відповідно до нового порядку її призначення, отримання земельної ділянки у власність, оформлення земельних паїв тощо. Співробітники Бердянського міського відділу ДРАЦС надали консультації з питань оформлення шлюбу мешканцями геріатричного пансіонату, які виявили бажання укласти шлюб. Фахівцями Бердянського міськрайонного відділу виконавчої служби було детально освітлено стан реалізації проекту «Я маю право» та роздані інформаційні матеріали.

       Окрім цього, співробітники Бердянського МЦ з представниками ГТУЮ у Запорізькій області для працівників та підопічних закладу було провели правопросвітницьку лекцію на теми: «Медична реформа», «Нові правила отримання житлової субсидії».

       Нагадаємо, що надання адресної безоплатної правової допомоги є одним із напрямків загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!».

За безоплатною правовою допомогоююридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

  • Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги  –  м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, буд. 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції),  тел. (06153) 4-89-43, скайп: berdyansk_center, ел.адреса:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua
  • Філіал Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Бердянськ, вул. Шмідта, 20, тел. (06153) 4-45-35,  скайп: berdyansk_center, ел.адреса:    berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua

А також єдиний телефонний номер

системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно)