назад

У Бердянську пройшов семінар для співробітників системи безоплатної правової допомоги

Ceminar 1На минулому тижні в місті Бердянськ відбулася визначна подія, яка зібрала провідних фахівців системи безоплатної правової допомоги з Запорізької та Донецької областей.

       Протягом 26-27 жовтня поточного року на базі Бердянського державного педагогічного університету проходив семінар на тему: «Практичні аспекти застосування положень норм цивільного та адміністративного процесуального законодавства при наданні правової допомоги у цивільних та адміністративних справах», який об’єднав фахових правників відділів представництва місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, науковців та адвокатів.  

      Ceminar 2 Слід зазначити, що за два роки функціонування місцевих центрів була напрацьована певна позитивна практика судового та досудового врегулювання спірних питань, з якими звертаються громадяни, тому проведення зазначеного заходу було обумовлено необхідністю вирішення практичних правових питань та обміну досвідом.

       Розпочав семінар директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях Павло Наливайко, який привітав присутніх та наголосив на важливості проведення зазначених заходів, бо завдяки ним відбувається удосконалення вмінь та практичних навичок працівників системи безоплатної правової допомоги при здійснені захисту прав та законних інтересів громадян.

       Тренерами та модераторами заходу стали досвідчені працівники системи безоплатної правової допомоги, а саме начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Олександр Гришин, начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів у Запорізькій області Крістіна Мачулян, заступник начальника відділу представництва Краматорського місцевого центру з надання БВПД Майя Залізняк, начальник Торецького бюро правової допомоги Андрій Рябуха.Ceminar 4

       В рамках першого дня семінару були опрацьовані питання досудового врегулювання спорів, розгляд справ в судах першої інстанції, механізм здійснення представництва, а також розглянуті позитивні кейси, які стали прикладом та взірцем кропіткої та успішної роботи співробітників місцевих центрів.

       Другий день роботи був присвячений розгляду питань примусового виконання судових рішень. Доповідачем зазначеної теми виступив керівник відділу державної виконавчої служби Головного територіального управлення юстиції у Запорізькій області Максим Дудка.

        Ceminar 5Окремою темою семінару стало опрацювання та обговорення проекту стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі, які покликані зробити надання безоплатної правової допомоги більш якіснішою та кваліфікованою.

       Захід пройшов в досить приємній та дружній атмосфері, результатом якого стали набуття успішного досвіду, практичних навичок та позитивного налаштування на подальшу роботу співробітниками системи безоплатної правової допомоги.