назад

У Бердянську відбувся круглий стіл з обміну досвідом між працівниками центрів безоплатної правової допомоги та адвокатами

1 DSCF9833

21 березня 2016 року у приміщенні Бердянського місцевого центру з надання БВПД був проведений круглий стіл на тему: «Кращі практики адвокатської діяльності». Захід організовано працівниками Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за участі Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Запорізькій області і мав на меті  обмін досвідом між адвокатами та фахівцями центрів з надання БВПД кращих практик адвокатської діяльності у цивільних та адміністративних справах та в кримінальному провадженні, а також обговорення нагальних питань методики обчислення винагороди адвокатів у кримінальних, цивільних та адміністративних справах.

У  засіданні круглого столу взяли  участь адвокати, які співпрацюють з Регіональним та Бердянським місцевим і   надають безоплатну вторинну правову допомогу у м. Бердянську, Бердянському та Приморському районах Запорізької області: Лебєдєв О.В., Жук А.М., Панченко О.М., Ліпаткіна Е.В., Єременко Р.С., Парубець Є.О. та інші.

Від Регіонального центру з надання БВПД у Запорізькій області у засіданні круглого столу взяв участь начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Олександр Гришин.

Директор Бердянського місцевого центру з надання БВПД Геннадій Бородатий відкрив захід і закликав присутніх адвокатів до плідної співпраці щодо надання безоплатної правової допомоги громадянам, які потребують правового захисту.

Основні питання круглого столу:

  1. Обмін досвідом адвокатами щодо кращих практик адвокатської діяльності.
  2. Обговорення питань щодо вчасного звітування адвокатами та методики обчислення винагороди по кримінальним, цивільним та адміністративним справам.

Учасники круглого столу мали змогу обговорити численні приклади кращих адвокатських справ, щоб у подальшому використовувати напрацьоване колегами у власній діяльності. Зокрема, адвокат Олег Лебєдєв поділився власним досвідом щодо тактики адвокатського захисту, внаслідок якої його клієнту було значно зменшено обсяг обвинувачення; адвокат Елла Ліпаткіна також поділилась власним досвідом щодо успішного захисту.

Учасниками заходу жваво обговорювались актуальні аспекти діяльності адвокатів при здійсненні захисту прав їхніх підзахисних. Адвокатам, які тільки розпочали співпрацювати з центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги, були надані роз’яснення щодо Порядку та методики обчислення розміру винагороди адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

По закінченні зустрічі адвокатами були підняті нагальні питання щодо правильності проведення розрахунків по звітуванню. На всі порушені  питання, з якими стикаються адвокати під час надання безоплатної правової допомоги, відповів начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Олександр Гришин. 

2 DSCF9831

3 DSCF9830