назад

У Бердичеві активізували роботу мобільного соціального офісу

21.06.2016 - flechmob21 червня фахівці Бердичівського місцевого центру здійснили черговий виїзд мобільного соціального офісу у приміщенні амбулаторії сімейної медицини. Головне завдання роботи мобільного офісу – наблизити представників влади, органів місцевого самоврядування та державних установ до людей, посприяти у вирішенні їх проблем та спростити доступ до правосуддя малозабезпечених, осіб із інвалідністю та інших вразливих верств населення.

Цього разу в роботі мобільного соціального офісу взяли участь: інтегратор Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Сікорська; працівники управління праці та соціального захисту населення; управління Пенсійного фонду України в м. Бердичеві та Бердичівському районі; Бердичівського міського центру зайнятості; Бердичівського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг); управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконкому Бердичівської міської ради; служби у справах дітей управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконкому Бердичівської міської ради; управління житлово-комунального господарства; Бердичівського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Під час 8-годинної роботи до мобільного офісу для роз’яснення законодавства та консультацій з питань соціального захисту звернулися жителі віддалених районів міста, внутрішньо переміщені особи, власне працівники амбулаторії.

Нагадаємо, що мобільний соціальний офіс здійснює виїзні прийоми за місцем проживання громадян для виконання наступних пунктів соціального захисту населення: інформування населення щодо можливості отримати безоплатну правову допомогу; прийом заяв та відповідних документів від громадян, які потребують додаткової соціальної підтримки; забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів; проведення інформаційних бесід з населенням; надання допомоги в оформленні заяв.

Прийом мобільного соціального офісу пройшов активно, інформаційно насичено та ефективно. Громадяни отримали відповіді на всі запитання, які їх хвилювали. Виїзди мобільного соціального офісу будуть тривати й надалі, адже ще багато жителів районів та міста чекають на його допомогу.