назад

У Бердичівському місцевому центрі провели семінар для новопризначених працівників бюро правової допомоги

18.06.2016 - seminar 116 серпня на базі Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели практичний семінар для новопризначених працівників Андрушівського, Любарського, Попільнянського, Ружинського, Чуднівського, Романівського бюро правової допомоги.

Кожен із працівників місцевого центру презентував роботу свого відділу, намагаючись передати якомога більше інформації для подальшої роботи бюро, разом із тим моделюючи ситуації, які можуть виникнути під час консультування, прийому документів чи доручень. Директор місцевого центру Дмитро Красовський ще раз нагадав про функції бюро та їх практичне застосування.

«Бюро надаватимуть безоплатну первинну правову допомогу (юридичні консультації); забезпечуватимуть доступом до безоплатної вторинної правової допомоги (прийом звернень від громадян); здійснюватимуть активне правоосвітництво); забезпечуватимуть доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції», – відмітив Дмитро Красовський.

Окремо директор центру наголосив, що створення окремих сторінок бюро правової допомоги у соціальних мережах, які б вели самі працівники бюро, є недоцільним. Оскільки це не сприятиме якості поширюваної інформації про можливість отримати БПД та концентруванні новопризначених працівників бюро на їх безпосередніх функціях – консультування громадян.
«Що стосується iнших питань iнформацiйного супроводження дiяльностi центрiв у зв’язку з вiдкрттям бюро, звертаємо Вашу увагу на наступне, – зауважив Дмитро Красовський. – Робота зі 3МІ, а саме: контактування з журналістами, редакторами, написання прес-релізів та інших текстів для ЗМІ, не є функцiями працівникiв бюро правової допомоги».

Новопризначені працівники мали можливість обговорити плани роботи бюро, задати хвилюючі їх питання. А після семінару усі твердо запевнили, що готові приступити до роботи та сумлінно виконувати свої обов’язки: бути ближчими до людей та всебічно допомагати у вирішенні їх проблем.