назад

У Бериславі відкрилася Скринька права

1Підвищити рівень правової свідомості громадян шляхом поширення інформації через Скриньку права; посилити правові можливості вразливих верств населення; покращити доступ громадян до отримання безоплатної правової допомоги – мета, яку ставили перед собою фахівці Бериславського місцевого центру з надання БВПД, відкриваючи 5 квітня в Центральному парку міста Скриньку права.

До участі у заході були запрошені представники органів державної влади, органів місцевого самоврядування району, громадськість та ЗМІ.

2

Відповідаючи на питання, з чого все почалося, організатори пояснили, що в минулому році фахівець Бериславського місцевого центру Марія Бондаренко взяла участь у тренінгу за програмою «Активні громадяни». Тренінг був організований ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад» у м. Каховка при підтримці Британської ради.

3

Слід сказати, що «Активні громадяни» – це програма Британської Ради для молоді у галузі міжкультурного діалогу та соціального розвитку. Мета проекту полягає у сприянні соціальним змінам і забезпеченні сталого розвитку шляхом створення і розбудови мережі молодих лідерів із залученням молодіжних організацій, які є рушіями реформ у своїх громадах. Тому в сучасному суспільстві окрема людина чи певна організація дедалі частіше отримують змогу виграти грант.4

«Виграти грант досить складно, – зазначила директор Бериславський місцевий центр з надання БВПД Марина Груша. – Все залежить від того, який це грант і хто в ньому бере участь. У цій галузі досить висока конкуренція, тому необхідно мати оригінальний, актуальний і дуже добре написаний проект. Крім того, отримання гранту – це кропіткий процес, в якому важливо дотримуватися всіх умов, які прописує грантодавець, і під які зазвичай треба підлаштовуватися, а це досить важко».

5

«Сьогодні в різних організаціях – як державних, так і приватних – потрібні люди, які вмотивовані і вміють виграти його. І тому, ми все ж таки, вирішили випробувати свою вдачу і взяли участь у грантовому проекті», – продовжила Марина Груша.

6

Тож, відтепер жителі міста та його гості зможуть скористуватися Скринькою права, яка завжди буде наповнена необхідною юридичною інформацію та координатами тих організацій, до яких можна звернутися за правовою допомогою.