назад

У бібліотеці ім. О. Гмирьова пройшла підсумкова прес – конференція в рамках оголошення результатів роботи Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області та діяльності Регіонального центру з НБВПД

20170117 15020817 січня 2017 року в Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Гмирьова пройшла підсумкова прес – конференція в рамках оголошення результатів роботи Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області та  діяльності Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області за 2016 рік.

Організатором конференції виступило Головне територіальне управління юстиції у Миколаївській області.

У засіданні та роботі прийняли участь представники громадських організацій та ЗМІ області: ТК «Миколаїв», ТРК «Сатурн», Inshetv, Таймер, Преступности.НЕТ, ТК «ТАК.ТВ», Свідок. Інфо, НИК-медиа, 0512.сом.

В ході роботи конференції обговорювались найбільш важливі питання, в тому числі розвитку системи безоплатної правової допомоги.

З вітальним словом виступив: Роман Возняк (начальник управління юстиції).

Валентин Чистий, директор Регіонального центру, виступив з доповіддю «Діяльність Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області за 2016 рік». Він зазначив, що місія і основні пріоритети роботи центрів з надання безоплатної правової допомоги – посилення правової спроможності територіальних громад. А також, наголосив на реформі територіальних органів юстиції, яка є наступним логічним етапом децентралізації послуг Міністерства юстиції України та надання можливості отримання таких послуг у режимі он-лайн з одночасним розширенням доступу до безоплатної правової допомоги та підвищенням її якості. На Миколаївщині працює 18 бюро. Працівники місцевих центрів та бюро займаються забезпеченням роботи мобільних/дистанційних пунктів, право просвітництвом, наданням безоплатної первинної правової допомоги (юридичні консультації), забезпеченням доступу до безоплатної вторинної правової допомоги (прийом звернень від громадян та їх консультування), власне її наданням (складання процесуальних документів, здійснення представництва інтересів клієнтів у суді), та допомагатимуть в отриманні електронних сервісів Міністерства юстиції України.20170117 144710
Нагадаємо, що Регіональний центр з  надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з Головним територіальним управлінням юстиції у Миколаївській області та іншими партнерами, вперше проводять такий захід, присвячений діяльності Регіонального центру. Зважаючи на обраний Україною вектор розвитку, організатори і надалі планують проводити такі конференції та робити усе можливе для поширення інформації про систему надання правової допомоги в Україні.

20170117 164349