назад

У Білій Церкві юристи провели зустріч з переселенцями та розповіли їм про безоплатні правничі послуги

Юристи Білоцерківського бюро правничої допомоги провели низку зустрічей з переселенцями, які є клієнтами Територіального центру надання соціальних послуг ім. Петера Новотні.

Фахівчині бюро Юлія Ненько та Ксенія Звада розповіли про право ВПО на безоплатну допомогу із зверненням до суду, пояснили, як звернутися. Потім надали індивідуальні правничі консультації.

Людей найбільше цікавили питання відновлення втрачених документів, отримання відшкодування за втрачене житло, субсидій та інших соціальних виплат.

«Наразі в територіальному центрі обслуговується близько 400 внутрішньо переміщених осіб, які є клієнтами відділення організації адресної натуральної допомоги і отримують тут гуманітарну допомогу. Ці люди мають багато нагальних питань і проблем, чимало з яких мають правове вирішення, тому порада юриста завжди в нагоді. Наші клієнти завжди вдячні за можливість отримати пораду юриста», — говорить директорка Територіального центру Ірина Дога.

У межах співпраці з Територіальним центром юристи бюро проводять заходи і для інших соціально уразливих категорій людей, яким цей центр надає соціальні послуги: людям похилого віку, людям з інвалідністю, безхатькам тощо. Всім цим людям вкрай важливо, окрім соціальної допомоги, отримувати також і правову допомогу для вирішення свої життєвих потреб.