назад

У Біляївці школярам розповіли про те, як потрібно протидіяти булінгу

bil buling 204 грудня 2018 року для учнів 6-7 класів Біляївської ЗОШ №2 начальниця Біляївського бюро правової допомоги Майя Мосейчук спільно з представниками Головного територіального управління юстиції в Одеській області провела правоосвітній урок щодо протидії булінгу.

Під час уроку розглянули питання щодо поняття, видів, форм, об’єктів булінгу,  відповідальність за прояви насилля. Так, представники ГТУЮ в Одеській області розповіли школярам про те, що булінг – це агресивна свідома поведінка однієї дитини або групи дітей стосовно іншої, що супроводжується регулярним фізичним і психологічним тиском.

Від булінгу страждають і агресори, і жертви. Всі вони переживають емоційні проблеми та не вміють будувати стосунки з людьми.

Крім того, дітям розповіли, що існують різні види булінгу:

  • Фізичний (завдання ударів, штовхання, пошкодження або крадіжка особистих речей);
  • Психологічний (обзивання, глузування або висловлювання, якими ображається стать, раса або національність, виключення інших із групи, розповсюдження пліток або чуток);
  • Кібербулінг (новий вид булінгу, який виник з приходом в наше життя соціальних мереж: образливі повідомлення з погрозами, відредаговані фотографії, блокування акаунтів, навіть шантаж).

bil buling 1

bil buling 2

bil buling 3

Також школярам розповіли, що потрібно робити, якщо вони стикають з випадками прояву булінгу. Так, якщо ви стали свідками булінгу потрібно:

  • втрутитися і припинити цькування;
  • зайняти нейтральну позицію у суперечці;
  • запропонувати сторонам конфлікту самостійно його вирішити;
  • повідомити керівництво навчального закладу про ситуацію, що склалася і вимагати вжити заходів щодо припинення цькування.

Наприкінці заходу начальниця Біляївського бюро правової допомоги Майя Мосейчук розповіла дітям про систему безоплатної вторинної правової допомоги в Україні та про діяльність Біляївського бюро правової допомоги та вручила учасникам заходу інформаційні буклети.

За правовими консультаціями та роз’ясненнями можна звернутися до Біляївського бюро правової допомоги за адресою: м. Біляївка, вул. Кіпенка, 6. Телефон: (04852) 2-12-22.