назад

16237415 1259027774142808 2089147966 n

18 січня, з метою обговорення плану спільних дій стосовно реєстрації змін до установчих документів громадських об’єднань, керівник Бучацького бюро правової допомоги Андрій Григоришин провів робочу зустріч із в.о. начальника центру надання адміністративних послуг Бучацької районної державної адміністрації Світланою Дзюмою.

Під час зустрічі сторони обговорили зміни до ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», що передбачають розширення категорій громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, торкнулися і проблемних питань здійснення реєстрації змін до установчих документів громадських об’єднань.

Нагадуємо, що 16 липня 2016 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру», згідно з якою усі неприбуткові установи та організації повинні були переглянути свої статути, внести і зареєструвати зміни, щоб статут відповідав оновленому Податковому кодексу України.

16215864 1259027867476132 870006531 n

“Неприбуткові підприємства, установи та організації, внесені до Реєстру неприбуткових установ та організацій, що не відповідають вимогам пункту 133.4 статті 133 Податкового кодексу України, з метою включення до нового Реєстру неприбуткових установ та організацій зобов’язані до 1 липня 2017 року привести свої установчі документи відповідно до норм цього Кодексу та у цей термін подати копії таких документів до контролюючого органу. Неприбуткові підприємства, установи та організації, які не привели свої установчі документи згідно до норм пункту 133.4 статті 133 Кодексу, після 1 липня 2017 року виключаються контролюючим органом з Реєстру неприбуткових установ та організацій.” — наголосив Андрій Григоришин.

Цього ж дня головний спеціаліст Бучацького бюро правової допомоги Тетяна Горбатюк провела робочу зустріч із фахівцем служби у справах дітей Бучацької районної державної адміністрації Ярославом Сенівом.

Тетяна Горбатюк акцентувала, що діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах та діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів мають право отримувати всі види правових послуг, передбачених частиною другою статті 13 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Оскільки спеціалісти служби у справах дітей, а також батьки-вихователі, опікуни та піклувальники часто стикаються з життєвими проблемами щодо соціального захисту дітей, які потребують правового вирішення, сторони домовилися про продовження роботи мобільного пункту консультування в службі у справах дітей.

Наприкінці робочої зустрічі Тетяна Горбатюк оновила інформацію про роботу бюро на стенді оголошень та розповсюдила інформаційні матеріали (брошури) серед відвідувачів.

Нагадуємо, що жителі Бучацького району, які потребують безоплатної правової допомоги можуть звертатися до Бучацького бюро правової допомоги за адресою: м. Бучач, вул. Майдан Волі, 1; номер телефону: (03544) 2-11-26.

За єдиним номером системи безоплатної правової допомоги в Україні 0 800 213 103 можна уточнити контакти центрів та бюро по всій території держави. А також дізнатися про те, які є види безоплатної правової допомоги, гарантованої державою, та як її можна отримати.