назад
09.10.17

У Бурині відбувся круглий стіл з нагоди Дня юриста

KoM 171009 016 жовтня з нагоди відзначення професійного свята – Дня юриста України на базі Буринського бюро правової допомоги відбувся круглий стіл на тему «Професія юриста – це престижно!» за участі керівника апарату райдержадміністрації Алли Гайдукової та головного спеціаліста з питань правового забезпечення апарату Буринської райдержадміністрації Альони Мощенко.

Алла Гайдукова привітала всіх зі святом та наголосила: « Юрист – це професіонал, який стоїть на сторожі закону. Відмінно розбираючись в правовій документації, він захищає інтереси громадян, які звернулися до нього за допомогою. Професія юриста по праву вважається однією з найдревніших, яка  ще у Давньому Римі займала почесне місце серед інших занять патриціїв.А й справді, ця професія є досить цікавою, а також перспективною на сьогоднішній день. Хочеться допомагати тим людям, які знаходяться під захистом закону і держави, але не мають знань чи можливостей відстояти свої законні інтереси у суді.Юристи повинні вміти працювати не лише з паперами та нормами закону, а ще, вони повинні вміти донести свої знання до людей. А це набагато складніше, аніж працювати з паперами. У процесі здійснення своїх повноважень юристи спілкуються з різними людьми, які мають різні характери, своє ставлення до оточуючого світу, індивідуальні особливості мислення, пам’яті, різний рівень розвитку. І все це необхідно врахувати для того, щоб правильно зорієнтуватися в ситуації, що склалася, знайти правильне рішення, задовольнити правові потреби людини».

Вона також побажала всім присутнім натхнення, витримки, просування в кар’єрі та хороших клієнтів.

KoM 171009 02

Присутні обговорили питання, які стосувалися підвищення рівня правосвідомості та правових знань жителів району, намітили спільні напрямки діяльності.

Марія Бондаренко, начальник Буринського бюро правової допомоги, висловила подяку за участь у заході та запевнила присутніх у тому, що спеціалісти бюро продовжуватимуть роботу по забезпеченню доступу жителів Буринщини до безоплатної правової допомоги. Юристи бюро правової допомоги та районної державної адміністрації зробили спільне фото.

Довідково

Буринське бюро правової допомоги обслуговує мешканців міста Буринь та Буринського району.

Адреса: м. Буринь, площа Першотравнева, 20 ( приміщення районної ради)

Телефон: (099) 504-73-25, (05454) 2-10-70

Електронна пошта:burynske@legalaid.sm.ua

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України 0 800 213 103.