назад
13.07.17

У Буринському управлінні праці та соціального захисту населення створено дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги

KoM 2017 12 07 Dpunkt Buryn12 липня 2017 року головний спеціаліст Буринського бюро правової допомоги Марія Бондаренко провела робочу зустріч з начальником управління праці та соціального захисту населення Буринської райдержадміністрації Іриною Фінцевою, в ході якої було обговорено питання співпраці та відкриття дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги.

Особливу увагу фахівці звернули на питання порядку призначення або відновлення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, а саме основним положенням Постанови Кабінету Міністрів України від 8 червня 2016 р. N 365, в тому числі – порядку призначення (відновлення) внутрішньо переміщеним особам виплат пенсій (щомісячного довічного грошового утримання), довічних державних стипендій, усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, матеріального забезпечення, надання соціальних послуг, субсидій та пільг за рахунок коштів державного бюджету та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування. До бюро правової допомоги звертаються клієнти з питань підтвердження статусу внутрішньо переміщеної особи, реєстрації місця проживання/перебування внутрішньо переміщеної особи та соціальних виплат, тому було проведено більш детальний розгляд алгоритмів дій при вирішенні цих питань. Обговорено питання взаємного інформування спеціалістів структурного підрозділу з питань соціального захисту населення, який проводить перевірку достовірності інформації про фактичне місце проживання/перебування внутрішньо переміщеної особи та призначення виплат з працівниками бюро правової допомоги. З метою розширення доступу мешканців Буринського району до безоплатної правової допомоги прийнято рішення відкриття дистанційного пункту консультування на базі цієї установи. Також було узгоджено графік прийому громадян, згідно якого щотижнево спеціаліст бюро буде надавати правові консультації відвідувачам управління соціального захисту. Дистанційний пункт буде працювати по вулиці Щорса, 6, у місті Буринь в приміщенні управління соціального захисту. Інформаційні матеріали із контактами та місцем розташування бюро було розміщено в інформаційному куточку.

Буринське бюро правової допомоги обслуговує мешканців міста Буринь та Буринського району.

Адреса: м. Буринь, площа Першотравнева, 20

Телефон: (099) 504-73-25, (05454) 2-10-70

Електронна пошта: burynske@legalaid.sm.ua

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України 0 800 213 103