назад
30.08.18

У Чемерівцях відстояли право клієнтки бюро на спадщину

pomazova     Через розбіжності у написанні прізвищ клієнтка Чемеровецького бюро правової допомоги не могла отримати спадщину, яка відкрилася після смерті її батька. Начальниця бюро Катерина Помазова допомогла жінці встановити факт родинних зв’язків у суді.

     Клієнтці Чемеровецького бюро правової допомоги Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у нотаріальній конторі відмовились видавати свідоцтво про право на спадщину за законом, оскільки у наданих нею документах були розбіжності в прізвищах спадкодавця і спадкоємиці.

     Представляти інтереси клієнтки в суді призначили начальницю Чемеровецького бюро правової допомоги Катерину Помазову (довіреність №156 від 19.06.2018 року), яка підготувала до суду заяву про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме – про встановлення факту родинних зв’язків.

     Суд під час розгляду справи встановив, що у свідоцтві про смерть спадкодавця та у свідоцтві про народження спадкоємиці справді є розбіжності у написанні прізвища, що унеможливлює прийняття донькою спадщини, яка відкрилася після смерті батька.

     Врахувавши наявні докази, зокрема документи, які надала клієнтка: паспорт громадянина України, свідоцтво про народження, свідоцтво про смерть, свідоцтво про одруження, повідомлення державної нотаріальної контори, довідку про склад сім’ї, виписку з погосподарської книги та покази свідків, які підтвердили родинні стосунки спадкодавця та спадкоємиці в судовому засіданні, Чемеровецький районний суд Хмельницької області 26 липня 2018 року своїм рішенням встановив факт родинних відносин, відтак жінка зможе отримати належне їй майно.

     Рішення набрало законної сили 28 серпня 2018 року.

*   *   *

     Якщо Ви або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, нагадаємо, що вразливим категоріям громадян держава гарантує безоплатну вторинну правову допомогу. Щоб отримати таку допомогу, необхідно звернутися до місцевого центру  з надання БВПД або у бюро правової допомоги

     Хмельницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Хмельницький, Віньковецький, Волочиський, Городоцький, Деражнянський, Летичівський, Старосинявський, Ярмолинецький райони там. Хмельницький). Адреса: м. Хмельницький, вул. Соборна, буд. 75, 2 поверх. Тел. 0382 65-77-88.

     Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування Кам’янець-Подільський, Дунаєвецький, Новоушицький, Чемеровецький райони та м. Кам’янець-Подільський). Адреса: м. Кам’янець-Подільський, вул. Пушкінська, буд. 44. Тел. 03849 5-01-59.

     Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Старокостянтинівський, Красилівський, Теофіпольський райони та м. Старокостянтинів). Адреса: м. Старокостянтинів, вул. Миру, буд. 1/2, 1 поверх. Тел. 03854 4-54-75. 

     Шепетівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Шепетівський, Білогірський, Ізяславський, Полонський, Славутський райони та міста Шепетівка, Нетішин і Славута. Адреса: м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, буд. 44. Тел. 03840 4-00-15. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.