назад
30.01.18

У Черкасах підбили підсумки діяльності у минулому році


levitsky

Минулого року адвокатам Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області було видано 2200 доручень, з них: 615 на захист осіб під час затримання, 1540 на стадії досудового та судового провадження кримінальних справ та 48 для надання правової допомоги засудженим особам. У 2016 році таких документів було на 450 менше.


Read More Як повідомив Віктор Левицький, директор Регіонального центру з надання БВПД під час підсумкової прес-конференції, минулого року у справах за участю адвокатів, залучених центром, суди ухвалили 9 виправдувальних вироків, у 2016 – 7.

bvpd-lpressconf-2

 Упродовж усього періоду діяльності системи безоплатної вторинної правової допомоги в області таких вироків було 27.

bvpd-levitsky

 

bvpd-lpressconf-4

Окрім Регіонального центру у Черкаській області безоплатну правову допомогу надають місцеві центри у Золотоноші, Смілі, Умані, Черкасах, а також 16 бюро правової допомоги, які діють у кожному районі області.

bvpd-lominogina

«У 2017 році коло осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу, було розширено та віднесено до нього: внутрішньо переміщених осіб та громадян, які претендують на отримання такого статусу, осіб, які мають статус учасника АТО, постраждалих від домашнього насильства або насильства за ознакою статі», – зазначила під зустрічі із журналістами Тетяна Ломіногіна, заступник директора Регіонального центру з надання БВПД.

bvpd-lpressconf-1

Місцеві центри та бюро безоплатної правової допомоги допомагають особам в цивільних, адміністративних справах та потерпілим у кримінальному провадженні.

Кількість клієнтів, які звертаються до місцевих центрів, щорічно збільшується. У 2016 році до центрів допомоги потребували 8860 осіб, у 2017 – удвічі більше. У 2016 році адвокатам було видано1 216 доручень, у 2017 – дві тисячі.