назад
26.10.17

У Черкасах презентували посібник та провели навчання для надавачів первинної правової допомоги

23 жовтня 2017 року в приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області в межах програми підтримки реформи кримінальної юстиції в Україні проведено одноденний тренінг для працівників місцевих центрів та бюро правової допомоги з питань кримінального процесу з презентацією посібника для надавачів первинної правової допомоги, підготовленого в рамках проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні». Участь у тренінгу взяли працівники Золотоніського, Смілянського та Черкаського місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та працівники бюро правової допомоги.

Адвокатом-тренером на заході виступила Людмила Гриценко.
На тренінгу розглянуто питання, які є найбільш актуальними для осіб, що надають первинну правову допомогу, зокрема, присутнім висвітлено питання щодо поняття цивільного позову у кримінальному провадженні, особливості визначення матеріальної та моральної шкоди потерпілому. Особливу увагу було приділено питанню розмежування правового статусу заявника та потерпілого у кримінальному провадженні, особливостям вручення викликів слідчих, прокурорів, судів, виконання вироків.

Захід відбувся в рамках співпраці Координаційного центру з надання правової допомоги з Радою Європи щодо реалізації проекту «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні».

Довідково:
Адреса Регіонального центру з надання БВПД у Черкаській області:
вул. Небесної Сотні, 3, м. Черкаси, 18002,
Тел. 0472-54-68-31, e-mail: office.cherkasy@legalaid.ck.ua
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.