назад
23.09.16

У Черкасах відбувся тренінг для адвокатів на тему «Захист прав адвокатів та гарантій їх професійної діяльності, та прав їх клієнтів»

22 вересня 2016 року в приміщенні конференц-залу готелю «Дніпро» в м. Черкаси відбувся тренінг для адвокатів на тему «Захист прав адвокатів та гарантій їх професійної діяльності, та прав їх клієнтів».

До участі були запрошені адвокати Черкаської області. Серед учасників були й адвокати, що надають безоплатну правову допомогу. В тренінгу також взяли участь заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Черкаській області – Наталія Даньковська та начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів – Роман Бакатуро.

dnipro-22adv01

Серед доповідачів:

  • Марк Сегал, адвокат (Філадельфія, США), головний експерт Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні»;

  • Леонід Лазебний, адвокат, головний редактор журналу «Адвокат»;

  • Станіслав Батрин, кандидат юридичних наук, засновник і керівник ГО «Відкрита Україна» (Проект «Відкритий Суд»), заступник Голови ГО «Громадська Комісія з розслідування та попередження порушень прав людини в Україні», Голова ЮФ «Lions Litigate» та Української бізнес-палати;

  • Олексій Кузьмінський, кандидат юридичних наук, адвокат, старший викладач кафедри інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького, керівник відокремленого підрозділу ГО «Всеукраїнське об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» в Черкаській області, учасник програм з обміну досвідом в сфері правосуддя в США і Франції;

  • Людмила Гриценко, адвокат, заступник голови Черкаського відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціації адвокаті в України».

Учасники мали можливість ознайомитися з інформацією про поточну ситуацію щодо порушення прав адвокатів, дізналися про превентивну діяльність адвоката щодо захисту його прав та інтересів його клієнта, та уникнення їх потенційного порушення. Обговорення також стосувалось тем що робити коли права і гарантії адвоката чи його клієнта вже були порушені та чи можливо притягнути винну особу до відповідальності. Також були висвітлені деякі практичні моменти захисту прав адвокатів та міжнародні аспекти проблеми.

Тренінг також був цікавий тим, що мав форму дискусії, тобто всі присутні мали можливість висловити свої думки стосовно теми, задати питання та поділитися власним досвідом.

dnipro-22adv02

Захід проведено за підтримки Проекту ЄС «Підтримка реформ в сфері юстиції в Україні», ГО «Відкрита Україна» (Проект «Відкритий Суд»), Асоціації адвокатів України та Асоціації правників України.