назад

У Чернігівській обласній бібліотеці для юнацтва говорили про соціальну справедливість

876543234765433422 лютого 2018 року головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Мурашко провела навчальний семінар у Чернігівській обласній бібліотеці для юнацтва.

На семінарі були присутні студенти першого курсу, які навчаються у Коледжі транспорту та комп’ютерних технологій Чернігівського національного технологічного університету.

Захід був приурочений до Міжнародного дня соціальної справедливості, який відзначається ООН щороку 20 лютого, починаючи з 2009 року.
Працівниця Центру зосередила увагу присутніх на невід’ємному природному праві людини- соціальна справедливість.

Оксана Мурашко розповіла студентам про основні цілі соціальної політики держави на сучасному етапі соціально-економічного розвитку України.98765345433

Це створення кожному громадянинові умов, що дозволяють йому працею, заповзятливістю підтримувати власний добробут; посилення адресної соціальної підтримки з боку держави, у першу чергу соціально незахищених груп населення; здійснення комплексних заходів і спеціальних програм у сфері оплати праці і пенсійного забезпечення, політики зайнятості; реформування соціальної сфери на основі розумного поєднання принципів платності й безкоштовності послуг охорони здоров’я, культури; формування нової житлової політики, загальнодержавного ринку житла, стимулювання усіх видів економічно ефективного житлового будівництва, зміна порядку оплати населенням житла і комунальних послуг; удосконалення базового державного соціального стандарту – прожиткового мінімуму; реформування системи зайнятості; активізація діяльності з проведення пенсійної реформи; підвищення державних соціальних гарантійсім’ям з дітьми; соціальний захист людей з обмеженими можливостями.

Щоб подолати соціальні, політичні, економічні негаразди в Українській державі, потрібна сильна, виважена, зорієнтована на національний інтерес соціальна політика, спрямована на адаптацію населення до новацій соціального, економічного і духовного життя, на утвердження соціальної справедливості.

Наприкінці виступу присутні переглянули та обговорили соціальний відеоролик, спрямований на повагу до людської гідності та соціальної рівності.
Окрім того, працівниця Центру ознайомила присутніх з правопросвітницьким проектом Міністерства юстиції “Я МАЮ ПРАВО!” та роздала інформаційні буклети правової тематики, а також плакати.

За правовою допомогою можна звернутися до Чернігівського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Чернігів, пр-т Миру, буд. 49-а,офіс 709, тел: (0462) 77-51-68.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.