назад
06.07.18

У Чернігівському міському центрі зайнятості обговорили рівність трудових прав чоловіків і жінок

987654305 липня 2018 року головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Мурашко провела семінар для осіб, які перебувають на обліку в Чернігівському міському центрі зайнятості.

В ході спілкування, працівниця Центру розповіла присутнім про заборону дискримінації у сфері праці, зокрема порушення принципу рівності прав і можливостей чоловіків і жінок.

Детально зупинилась на положеннях Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», а саме зобов’язанні роботодавця створювати умови праці на рівній основі, можливості суміщення трудової діяльності із сімейними обов’язками, забезпеченні рівних прав у сфері підприємництва, тощо.7569у6809

Не вважаються дискримінацією за ознаками статі:
-спеціальний захист жінок під час вагітності, пологів та грудного вигодовування дитини;
-обов’язкова строкова військова служба для чоловіків, передбачена законом;
-різниця в пенсійному віці для жінок і чоловіків , передбачена законом;
-особливі вимоги щодо охорони праці жінок і чоловіків, пов’язані з охороною їх репродуктивного здоров’я;

На семінарі Оксана Мурашко висвітлила питання щодо діяльності Чернігівського місцевого центру з надання БВПД, його основні завдання та функції. Присутніх було поінформовано про порядок та підстави надання безоплатної правової допомоги, про порядок доступу до безоплатної вторинної правової допомоги для пільгових категорій населення.876545678900987

По завершенню семінару, працював консультативний пункт доступу до безоплатної правової допомоги.

Прийом громадян здійснила начальник відділу правової інформації та консультацій Юлія Бойко.
За отриманням правової допомоги звернулось три особи, які отримали юридичні консультації з питань оформлення договору дарування квартири; порядку визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням; оформлення права власності на спадкове майно; встановлення додаткового строку для прийняття спадщини.

Окрім того, присутні ознайомились з загальнонаціональним правопросвітницьким проектом «Я МАЮ ПРАВО» та бажаючі отримали візитки із зазначення контактних номерів та адресою Центру, а також буклети «БПД» та «Я МАЮ ПРАВО».

Нагадуємо, що для отримання юридичної допомоги можна звернутися за адресою : м. Чернігів, пр.-кт. Миру, 49-а, тел: (0462) 77-51-68.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.