назад

У Чернігівському МЦ відбувся тренінг-семінар для працівників бюро правової допомоги

18403099 1326576724046993 220509489230332830 n12 травня 2017 року в Чернігівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено тренінг-семінар для працівників бюро правової допомоги.
Захід відкрила директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко, яка окреслила першочергові завдання поставлені перед бюро правової допомоги, зазначила на необхідності проведення інформаційної кампанії з громадськими організаціями щодо приведення статутів у відповідність до норм Податкового кодексу України в частині надання їм неприбутковості.

Під час проведення тренінгу-семінару розглянуто питання взаємодії органів юстиції та центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги при реалізації повноважень у сфері державної реєстрації громадських об’єднань, надання безоплатної первинної правової допомоги та безоплатної вторинної правової допомоги, проведення правопросвітницької роботи, забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України, взаємодії з іншими суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги, участі у реалізації грантових проектів.
Директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко акцентував увагу на виконанні запланованих заходів, проаналізував роботу кожного бюро правової допомоги, обговорив питання якості роботи з клієнтом в частині доступу до безоплатної правової допомоги, наголосив на постійному вдосконаленні діяльності бюро правової допомоги.
Начальник відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Олена Приходько визначила правові засади реєстрації та діяльності громадських об’єднань, приділила окрему увагу встановленню розміру плати за проведення державної реєстрації змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань у скорочені строки.
Начальник відділу правової інформації та консультацій Юлія Бойко обговорила питання забезпечення роботи дистанційних та мобільних консультаційних пунктів, наповнення комплексної інформаційно-аналітичної системи (КІАС).
Також, на тренінгу-семінарі розглядались практичні питання надання безоплатної правової допомоги (ведення реєстраційних карток, складання документів процесуального характеру, здійснення представництва інтересів осіб в державних органах та органах місцевого самоврядування).
Нагадуємо, що за отриманням юридичної консультації та/або захистом своїх прав мешканці відповідних громад можуть звернутись також до бюро правової допомоги за місцем свого фактичного проживання (контакти тут). Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.