назад

У Чернігові презентували дослідження про те, як українці розуміють свої права

121217 111 грудня 2017 року Центр інформації про права людини спільно з Програмою розвитку ООН в Україні провели у Чернігові «День прав людини у вашому місті», в рамках якого було представлено результати загальнонаціонального соціологічного дослідження «Що українці знають та думають про права людини», яке проводилося в минулому році. Участь у заході взяли представники Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області: заступник директора Олеся Пирковська та начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Ірина Бондаренко.

Запрошеними для участі у заході також стали – Регіональний координатор із зав’язків з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини в Чернігівській області Алла Лепеха, Голова правління «Освітнього дому прав людини в Чернігові» Сергій Буров, представники громадських організацій «МАРТ» та Чернігівського громадського комітету захисту прав людини. У першій частині заходу було організовано прес-конференцію для представників місцевих засобів масової інформації, в ході якої Олеся Пирковська висвітила стан функціонування системи безоплатної вторинної правової допомоги в Чернігівській області. Вона поінформувала присутніх про те, хто та в яких випадках може звернутися за фаховою правовою допомогою та відзначила тенденцію до зростання кількості звернень громадян до центрів з надання БВПД Чернігівської області.
У другій частині заходу у центрі Чернігова, де було організовано виставку із результатами соціологічного дослідження, учасниками зустрічі було проведено правове консультування мешканців міста та розповсюджено інформаційні матеріали правового спрямування.

121217 2

{source}
<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FTVDNET%2Fvideos%2F1486857581363306%2F&show_text=0&width=630″ width=”630″ height=”527″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>
{/source}