назад

У Чернігові пройшов дводенний семінар-стажування для працівників бюро правової допомоги

190916 119-20 вересня 2016 року для працівників бюро правової допомоги Чернігівської області було проведено семінар-стажування. Даний захід був організований Головним територіальним управлінням юстиції у Чернігівській області спільно з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області.
Участь у семінарі-стажуванні взяли: начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олег Трейтяк, заступник директора Регіонального центру Олеся Пирковська, директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко, заступник начальника управління землеустрою та охорони земель Головного управління Держгеокадастру в Чернігівській області Ігор Пузан, заступник начальника управління – начальник відділу субсидій та соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення Новозаводської районної у м. Чернігові ради Наталія Хмеленовська, спеціалісти Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області .

Протягом двох днів навчання були висвітлені окремі питання спадкування громадян за законом та заповітом, особливості посвідчення довіреностей, новації та пілотні проекти Мін’юсту у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, документування внутрішньо переселених осіб, актуальні питання земельного законодавства, призначення субсидій та інших видів допомог тощо.
З цікавістю працівники бюро правової допомоги сприймали інформацію про виділення земельних ділянок та їх приватизацію, відчуження майна, отримання документів про державну реєстрацію актів цивільного стану внутрішньо переміщеними особами.
По закінченню семінару новопризначені працівники бюро правової допомоги мали можливість обговорити організаційні питання діяльності бюро та поділитися вже набутим досвідом.

190916 2