назад

У Чернігові розпочалося засідання Секції АМУ з питань діяльності та розвитку об’єднаних територіальних громад

44795325 2713231412234601 588169120915128320 nСьогодні, 25 жовтня, начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Вероніка Рибак взяла участь у дводенному засіданні Секції АМУ з питань діяльності та розвитку об’єднаних територіальних громад.

Захід відкрила експерт з правових питань Асоціації міст України Інна Скляр, яка привітала учасників та надала слово секретарю Чернігівської міської ради Максиму Черненку.

«Сподіваюся Ви зможете погуляти містом, яке змінюється і розвивається завдяки такому процесу як децентралізація. Сьогодні наш мер Владислав Атрошенко повертається з міста побратиму Меммінгем. Він там перебуває з робочою поїздкою щодо залучення інвестицій в тролейбусне управління. Сьогодні пріоритетом у нашій роботі є залучення інвестицій у розвиток міста. Якщо Вам буде цікавий досвід нашого міста, то може дзвонити нашим фахівцям, які готові співпрацювати», – підкреслив він. Після чого всі присутні переглянули відео ролик про інвестиційні можливості міста Чернігова.

Його слова доповним виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України Михайло Литвин. Який на початку свого виступу презентував виконавчу дирекцію та всіх консультантів, які працюють з громадами.44683132 690335891347926 436654099325255680 n

«Цей рік планувався бути завершальним у процесі децентралізації але нажаль не сталося так. Чернігівська область в 3-ці тих областей, які посідають провідне місце у процесі децентралізації. Проблем дуже багато у кожній з громад і тому проведення таких секцій дуже важливо для нас. На них ми намагаємося передбачати такі моменти і вирішувати їх», – зазначив Михайло Литвин.

У своєму виступі експерт з правових питань Асоціації міст України Інна Скляр зосередила увагу на тих можливостях, які можуть отримати представники громад співпрацюючи з Асоціацією міст України.
«Є проблеми чи питання у вашій роботі – звертайтесь до Асоціації міст України. Давайте спільними зусиллями їх вирішувати. Сьогодні одне з головних питань в якому працює Асоціація міст України – це бюджет на 2019 рік. Багато пропозицій внесені але нажаль не всі враховуються», – зауважила Інна Скляр.

В межах першого дня також відбудеться: презентація залучення коштів державного бюджету, проекти міжнародної технічної допомоги та інвестиції в ОТГ; енергоефективність, ЕСКО – договори, діяльність енергоменеджерів, проекти з енергоефективності в громадах; новації у земельному законодавстві; захист прав дітей ОТГ.

Довідка: працівниця центру взяла участь в практикумі в рамках підписаного 11 травня 2018 року Меморандуму з Чернігівським регіональним відділенням Асоціацією міст України.

Нагадуємо, за правовою допомогою можна звернутися до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області за адресою: м.Чернігів, вул. П’ятницька, 39, оф. 711, тел: (0462) 651-477, E-mail: office.chernihiv@legalaid.cn.ua
Єдиний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.