назад
12.02.14

У Чернігові відбулася зустріч з представниками Регіонального представництва УВКБ ООН в Білорусі, Молдові та Україні

UNHCR logo12 лютого 2014 року у Чернігівському обласному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – Центр) відбулася робоча зустріч з представниками Регіонального представництва Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Білорусі, Молдові та Україні (далі – УВКБ ООН).

На зустрічі обговорювалися питання застосування норм Закону України «Про безоплатну правову допомогу» щодо іноземців та осіб без громадянства, порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги зазначеним категоріям осіб, напрями удосконалення механізмів взаємодії Центру та Чернігівського прикордонного загону Північного регіонального управління Держприкордонслужби.

Також обговорено проект плану навчання адвокатів області, які співпрацюють з Центром на контрактній основі.

Від УВБК ООН участь у зустрічі взяли Катерина Мороз, Дмитро Плєчко та Дмитро Блажиєвський, від Чернігівського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Ірина Протченко, директор, та  Микола Довгаль – адвокат, який надає БВПД.

Захід став продовженням робочої зустрічі, що відбулася 10 лютого 2014 року в офісі УВКБ ООН в м. Києві, на якій обговорювались питання функціонування та розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні і пріоритетних напрямів подальшої співпраці Координаційного центру та центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги з УВКБ ООН, зокрема, організації регіональних тренінгів для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу у випадках застосування до осіб адміністративного затримання. Від Координаційного центру участь у зазначеній зустрічі взяла Олена Сінчук, начальник відділу координації та моніторингу надання безоплатної вторинної правової допомоги.