назад
12.03.19

У Чернігові відбувся семінар для адвокатів, які почали співпрацювати з системою БВПД

54515562 2345077985707798 4856473225581821952 n12 березня відбувся навчальний семінар для адвокатів, які пройшли ІХ, Х та XI -ий конкурси з відбору адвокатів, які залучаються до співпраці з системою безоплатної вторинної правової допомоги.
Організаторами заходу виступили Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області та Рада адвокатів Чернігівської області.

Захід відкрила адвокат, Голова Ради адвокатів Чернігівської області Галина Якуба, яка привітала присутніх та побажала плідної роботи.

Її слова продовжила заступник директора Регіонального центру з надання БВПД Олеся Пирковська, яка зауважила, що проведення таких навчальних семінарів є важливим для адвокатів, які тільки починають співпрацювати з Центрами.

Модератори заходу: Голова Ради адвокатів Чернігівської області Галина Якуба та адвокат Микола Росомаха розповіли присутнім про дії адвокатів на стадії затримання осіб за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, застосування негласних слідчих розшукових дій, при проведенні окремої процесуальної дії.

Галина Якуба зазначила, про правильність оформлення адвокатських запитів та притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності за ненадання відповіді на такі запити.

«Адвокатський запит — письмове звернення адвоката до органу державної влади, органу місцевого самоврядування, їх посадових та службових осіб, підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, громадських об’єднань про надання інформації, копій документів, необхідних адвокату для надання правової допомоги клієнту. Адвокат має право звертатися з адвокатськими запитами, у тому числі щодо отримання копій документів, також до фізичних осіб (за згодою таких фізичних осіб). Адвокатський запит не може стосуватися надання консультацій і роз’яснень положень законодавства», – підкреслила Галина Якуба.

Окремо модератори зупинилися на питаннях запобіжних заходів та дії доручення для надання безоплатної вторинної правової допомоги у таких випадках.

По завершенню заходу присутні отримали сертифікати про підвищення кваліфікації та домовилися про проведення подібних заходів у майбутньому.
Нагадуємо, за правовою допомогою можна звернутися до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області за адресою: м.Чернігів, вул. П’ятницька, 39, оф. 711, тел: (0462) 651-477, E-mail: office.chernihiv@legalaid.cn.ua

Єдиний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.