назад
13.02.18

У Чернігові відбувся тренінг з вирішення актуальних правових проблем вразливих верст населення в місцевих громадах

S293001113 лютого в м.Чернігів відбувся тренінг для працівників місцевих центрів та їх структурних підрозділів на тему: «Вирішення актуальних правових проблем вразливих верст населення в місцевих громадах».

З вітальним словом перед присутніми виступила директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко.
Вона зазначила, що проведення подібних тренінгів сприяє постійному розвитку та вдосконаленню робочого процесу в Бюро правової допомоги Чернігівщини.S2930042

В рамках тренінгу начальник Управління землеустрою та охорони земель Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області Ігор Пузан ознайомив присутніх з актуальними питаннями земельного законодавства, з якими стикаються в громадах. Особливу увагу він звернув на тому, що 31 січня, на засіданні Уряду прийнято Розпорядження «Про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад».

Держгеокадастру доручено забезпечити формування земельних ділянок шляхом проведення їх інвентаризації та передати у комунальні власність ОТГ.

До того, як ділянки будуть передані ОТГ, управління ними Держгеокадастр здійснюватиме виключно за погодженням з органом місцевого самоврядування відповідної громади.

Планується що передача земель ОТГ буде здійснюватися за таким алгоритмом:
1. Клопотання ОТГ до Управління Держгеокадастру щодо проведення інвентаризації земель, що не були передані в користування.
2. Здійснення інвентаризації.
3. Реєстрація в кадастрі.
4. Передача.

Планується що перша передача земель державної власності за межами населеного пункту відбудеться у березні 2018 року.

Також, юрист Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Надія Едієва розповіла присутнім про актуальні питання вразливих верст населення в громадах. Особливу увагу вона акцентувала на роботі з тимчасово переміщеними особами. Надія Едієва привела приклади з якими найчастіше звертаються за правовою допомогою та з якими нормативними документами можна працювати при надані допомоги тимчасово переміщеними особами.S2950001

За правовою допомогою можна звернутися до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області за адресою: м. Чернігів, вул. П’ятницька, 39, оф. 711.
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.