назад

У Чернівцях школярів навчали і як життя врятувати, і як свої права відстояти

147-1Нетипові інтерактивні лекції, аналогів яким в Україні не було, тривають на Буковині. 22 травня у Чернівецькій загальноосвітній школі № 31 школярі змогли поспілкуватися і про право, і про медичну допомогу, і про вибір професії, отримати поради психолога та багато іншого.

Понад півсотні дітей мали змогу не лише слухати спікерів, а й обговорити свої проблеми чи думки з фахівцями різних професій.

«Чимало з дітей знали свої права – і це дуже позитивно. Попри те, що ми проводили інтерактивну лекцію переважно для учнів шостих класів, вони добре володіли інформацією і про адміністративну, і про кримінальну відповідальність. Завдяки законодавчим змінам відтепер усі діти, без винятку, мають право скористатись послугами адвоката, роботу якого оплачує держава. Виявилось, більшість школярів цього не знали», – розповів директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну.

147-2

Окрім того, діти дізнались, що 2018 рік оголошений в Україні Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право».

Спікерами нетипової лекції стали психолог, учасник АТО, фахівці системи безоплатної правової допомоги та служби зайнятості, священик та медики.

147-3

Дітям отримали поради щодо вибору професії, духовні настанови, навички надання першої медичної допомоги, відповіді на свої питання від психолога Ігоря Огданського.

147-4

По-новому розкрив історію школярам український захисник, доброволець, Юрій Довбуш: «Я вражений, наскільки ерудовані школярі. Вони розпитували про війну, яка триває на сході країни, про те, як здобувалась незалежність нашої держави, загалом про історію України».

147-5

Нетиповий проект «Школа життя», який ініціювала громадська організація «Крик душі» матерів та дружин військовослужбовців спільно з партнерами, зокрема системою безоплатної правової допомоги, триватиме. Подібний захід вже проходив у дитячому протитуберкульозному санаторії «Садгора». Надалі до проведення унікальних лекцій долучатимуть ще й відомих буковинців.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).