назад
23.05.18

У Чернівцях школярів навчали і як життя врятувати, і як свої права відстояти

23.05.2018   leksia (5)Нетипові інтерактивні лекції, аналогів яким в Україні не було, тривають на Буковині. 22 травня у Чернівецькій загальноосвітній школі № 31 школярі змогли поспілкуватися і про право, і про медичну допомогу, і про вибір професії, отримати поради психолога та багато іншого.

Понад півсотні дітей мали змогу не лише слухати спікерів, а й обговорити свої проблеми чи думки з фахівцями різних професій.

«Чимало з дітей знали свої права – і це дуже позитивно. Попри те, що ми проводили інтерактивну лекцію переважно для учнів шостих класів, вони добре володіли інформацією і про адміністративну, і про кримінальну відповідальність. Завдяки законодавчим змінам відтепер усі діти, без винятку, мають право скористатись послугами адвоката, роботу якого оплачує держава. Виявилось, більшість школярів цього не знали», – розповів директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну.

23.05.2018   leksia (4)

Окрім того, діти дізнались, що 2018 рік оголошений в Україні Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право».

Спікерами нетипової лекції стали психолог, учасник АТО, фахівці системи безоплатної правової допомоги та служби зайнятості, священик та медики.

23.05.2018   leksia (2)

Дітям отримали поради щодо вибору професії, духовні настанови, навички надання першої медичної допомоги, відповіді на свої питання від психолога Ігоря Огданського.

23.05.2018   leksia (1)

По-новому розкрив історію школярам український захисник, доброволець, Юрій Довбуш: «Я вражений, наскільки ерудовані школярі. Вони розпитували про війну, яка триває на сході країни, про те, як здобувалась незалежність нашої держави, загалом про історію України».

23.05.2018   leksia (3)


Нетиповий проект «Школа життя», який ініціювала громадська організація «Крик душі» матерів та дружин військовослужбовців спільно з партнерами, зокрема системою безоплатної правової допомоги, триватиме. Подібний захід вже проходив у дитячому протитуберкульозному санаторії «Садгора». Надалі до проведення унікальних лекцій долучатимуть ще й відомих буковинців.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook          YouTube YouTube          Google Google+  тTwitter