назад

У Чернівцях відбувся конкурс з відбору адвокатів, які співпрацюватимуть із системою безоплатної правової допомоги

270-121 січня 2019 року на базі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області завершився другий етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Брати участь у конкурсі мали змогу адвокати, відомості про яких внесені до Єдиного реєстру адвокатів України. Під час першого етапу конкурсу представники комісії брали до уваги стаж адвокатської діяльності, наявність або відсутність застосування до адвокатів дисциплінарних стягнень, результат проходження дистанційного конкурсу. За результатами засідання комісії до проходження у наступному етапі відбору було допущено 9 претендентів.

270-2

Другий етап конкурсу відбувся у форматі індивідуальних співбесід з адвокатами. Їх оцінювали за критеріями мотивації до надання безоплатної правової допомоги, брали до уваги комунікабельність, емоційну врівноваженість, кращі приклади надання правової допомоги. Богдан Андроник один з тих, хто зголосився пройти конкурс з відбору адвокатів: «Співпраця із системою безоплатної правової допомоги для мене дуже важлива. У такому разі я зможу допомагати найбільш вразливим верствам населення, оскільки саме такі громадяни переважно звертаються до центрів та бюро правової допомоги. Окрім того, це хороша можливість отримати ще більше досвіду».

270-3

Адвокати, які пройдуть конкурс, залучатимуться до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору. Результати конкурсу з відбору адвокатів будуть оприлюднені на офіційному сайті Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області найближчим часом.

270-4

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).