назад
16.10.16

У Чорнобаї проведено правоосвітні заходи приурочені до Дня юриста

Працівниками Чорнобаївського бюро правової допомоги Золотоніського МЦ з надання БВПД проведено ряд правоосвітніх заходів у навчальних закладах району, з нагоди проведення Тижня права, приурочених до Дня юриста.

Головною метою даних заходів було ознайомити учнівську молодь з професією юриста, видами юридичних професій, ознайомити з основними правами, свободами та обов’язками неповнолітніх. Учнівській молоді були наведені найпоширеніші приклади проступків та злочинів, які вчиняють неповнолітні та повідомлено, яка наступає за них відповідальність. Для педагогічних колективів також проведені заходи щодо правового виховання дітей, роботи з дітьми з девіантною поведінкою.
05 жовтня 2016 року головним спеціалістом бюро – Вячеславом Макаренко, для учнів 8-11 класів Чорнобаївської ЗОШ № 1, проведено бесіду на тему: «Кримінальна відповідальність неповнолітніх», а для педагогічного колективу проведено бесіду «Вчинення проступків та злочинів неповнолітніми».
07 жовтня 2016 року в.о. начальника бюро – Інною Копійкою, для учнів 8-11 класів Іркліївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, проведено правову годину на тему: «Професія юриста – це престижно!», для педагогічного колективу проведено засідання «круглого» столу на тему: «Правове виховання учнів», юрисконсультом УПФУ проведено бесіду на тему: «Пенсійне законодавство».

Спільно з юрисконсультом управління Пенсійного фонду України у Чорнобаївському районі проведено правовий дайджест на тему: «Що потрібно знати про пенсійне законодавство»
Цого ж дня, Інна Копійка для учнів 8-11 класів Чорнобаївської ЗОШ № 2, провела правовий «брейн-ринг» на тему: «Кращий юрист» та для педагогічного колективу проведено засідання «круглого» столу на тему: «Робота з «тяжкими» дітьми».

Варто відмітити, що неповнолітні цікавились законодавством, юридичними професіями, активно себе проявляли та ставили актуальні питання.