назад

У Чорноморському бюро правової допомоги жителів міста консультували з питань нотаріату

chornomorsk 23.06.2017 123 червня 2017 року до Чорноморського бюро правової допомоги Першого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з метою проведення виїзного прийому громадян з робочим візитом завітав начальник відділу з питань нотаріату Головного територіального управління юстиції в Одеській області Олександр  Ясніцький.

У консультуванні громадян взяла участь також завідувач Чорноморської міської державної нотаріальної контори Олена Жмихова.

На прийом за роз’ясненням щодо спадкування звернулася громадянка А., мешканка міста Чорноморськ.

Жінку цікавили питання обов’язковості укладення заповіту, порядок його складення та питання наявності обов’язкової частки при спадкуванні. Олександр Ясніцький пояснив, що укладення заповіту не є обов’язковим, адже перш за все заповіт — це особисте волевиявлення кожної людини. Правові наслідки заповіту, включаючи його виконання, настають лише після відкриття спадщини, тобто лише після смерті заповідача – особи, яка склала заповіт. Для того, щоб скласти заповіт, потрібно звернутися до нотаріуса. Також Олександр Ясніцький розповів, що правом на обов’язкову частку у спадщині володіють непрацездатні спадкоємці першої черги незалежно від того, був складений заповіт чи ні. До таких спадкоємців закон відносить малолітніх та неповнолітніх  дітей спадкодавця. Повнолітні непрацездатні діти, вдівець (вдова), батьки  спадкодавця також мають право на обов’язкову частку.

chornomorsk 23.06.2017 1

chornomorsk 23.06.2017 2

Також для громадян, які потрапили на прийом, був цікавим порядок отримання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Для того, щоб отримати витяг, інформаційну довідку та виписку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно можна звернутися до Центру з надання адміністративних послуг, який розміщується у Чорноморській міській раді.

До Чорноморського бюро правової допомоги можна звернутися за адресою: м. Чорноморськ, вул 1 Травня, 3, приміщення 305/кімната 105.

Телефон: (048) 796-29-45.