назад
18.09.17

У Чорнухах працювала мобільна група

img 2905

15 вересня 2017 року в Чорнухинському районі діяла мобільна точка доступу до системи безоплатної правової допомоги у складі мобільної групи першого заступника начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Дар’ї Бриндак, заступника начальника відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації  УДР ГТУЮ у Полтавській області Ірини Пінчук, директора Лубенського місцевого центру з надання БВПД Артема Россохи, заступника начальника відділу «Чорнухинське бюро правової допомоги» Жанни Шульги, завідувача Чорнухинського державного нотаріального округу  Лідії Карбан.

Члени мобільної точки провели зустріч з головою Чорнухинської райдержадміністрації Олегом Ковганом, представниками органів місцевого самоврядування та аграрного бізнесу, на якій розглянули питання щодо результатів діяльності оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів, комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, подвійної реєстрації права оренди земельних ділянок, забезпечення доступу громадян до безоплатної правової допомоги, захисту земельних прав громадян. Учасники наради задавали питання та отримували кваліфіковані відповіді.img 2910

Члени мобільної точки доступу до системи безоплатної правової допомоги в рамках Всеукраїнського проекту «Я МАЮ ПРАВО!» провели вуличне інформування для жителів Чорнухинського району.21743831 1738654899770715 2068978355906459410 o

Під час заходу громадяни цікавилися питаннями щодо порядку оформлення спадщини; документів, які посвідчують особу; соціальних пільг; відшкодування матеріальної шкоди; вимоги до оформлення договору купівлі-продажу, оренди нерухомого майна.img 2930

Метою даного інформування є підвищення рівня знань українців щодо своїх прав у різних сферах життя, правової свідомості та спроможності громадян захищати свої права.

 Нагадуємо, що мобільні точки доступу до правової допомоги – це  пункти доступу громадян до безоплатної правової допомоги, де фахівці системи БВПД  спільно з представниками органів юстиції надають консультації громадянам  щодо земельних прав, механізмів їх реалізації, захисту та  діє відповідно до затвердженого графіку та створені з метою убезпечення громадян від агрорейдерства, інформування про можливості  захисту їх земельних прав. Тобто будь-хто з громадян може звернутися у визначений у графіку час, місце та отримати  кваліфіковану безоплатну юридичну консультацію. 

Додатково повідомляємо, що реалізувати свої право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Чорнухинського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: с-ще. Чорнухи,вул. Центральна,30, тел. (05340) 5-17-43.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.