назад
28.12.16

У Cумській школі № 5 відкрили дистанційний пункт

SuR 2016 12 28 127 грудня в Сумській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 5 за ініціативи адміністрації навчального закладу запрацював дистанційний  пункт.

«Це 12-й  пункт, відкритий нашим місцевим центром.  Із січня наступного року  ми плануємо відкрити   мобільний консультаційний пункт, що дасть змогу задовольнити правові потреби мешканців мікрорайону Баранівка обласного

центру. Прийом  громадян будуть здійснювати юристи та адвокати щомісяця за окремим графіком»,  – зазначила Наталія ШЕСТЕРНІНА, в.о. директора Сумського місцевого центру.

За допомогою скайп-зв’язку до Олексія РИБАЛКИ, начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами вищезазначеного центру за цей день вже звернулося троє громадян. Вони отримали консультації з сімейного, земельного та житлового питання.  

Борис  БОГОДУШКО, директор школи, позитивно оцінив появу дистанційного пункту. Коментуючи актуальність заходу він додав: «Можливість розглянути  з юристом  шляхи вирішення наболілих юридичних питань підвищує рівень правової свідомості громадян мікрорайону, де проживають й представники ромської меншини. Основними проблемами представників ромської національної меншини є високий рівень безробіття, відсутність у більшості документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство, свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану. Це буде ефективна та корисна співпраця  як для нашого навчального закладу,  так і для мешканців мікрорайону».

SuR 2016 12 28 2За словами  Світлани ФІНАШИНОЇ, заступника директора школи, в освітньому закладі на сьогодні навчається  362 учні, із них 80 осіб – це представники ромської національної меншини, що становить 22% від загального контингенту школярів.

Відкриття відбулося під патронатом Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області. Захід відвідала Наталія ПОСТАВСЬКА, начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури Регіонального центру. Вона повідомила, що на Сумщині у 2016 році  відкрито 42 дистанційні  пункти та надано консультації для 346 громадян.

SuR 2016 12 28 3Нагадаємо, Указом Президента України від 08 квітня 2013 року № 201/2013 схвалено «Стратегію захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року». На сучасному етапі в Україні значна увага приділяється питанням захисту прав, свобод та законних інтересів національних меншин взагалі та ромської національної меншини зокрема, її інтеграції в суспільне соціальне життя. Інтеграція в українське суспільство ромської національної меншини на сьогодні є соціально значущим питанням.

SuR 2016 12 28 4