назад

У Дніпрі обговорили дотримання прав людини під час затримання та слідчих дій

У Дніпрі юристи та адвокати, які співпрацюють з системою надання БПД, зустрілися з працівниками сектору дотримання прав людини Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області. Йшлося про захист прав людини, зокрема, під час затримання та проведення слідчих дій.

 

Зустріч відбулась у відділенні поліції № 7 Дніпровського районного управління поліції, де учасникам презентували інформаційну систему «Custody Records». Юристи та адвокати ознайомились із завданнями системи та відвідали спеціально обладнані приміщення.

«Важливо, щоб з моменту затримання дотримувалися права та інтереси людини, зокрема, це стосується реалізації права на захисника. У відділенні поліції наявна спеціальна кімната для надання правничої допомоги – це єдине приміщення, де відсутня аудіофіксація, завдяки чому забезпечується право затриманих на конфіденційну зустріч з адвокатом для узгодження правової позиції та вироблення  лінії захисту», – зазначив директор Південно-Східного міжрегіонального центру з надання БПД Павло Наливайко.

За результатами зустрічі було досягнуто домовленості про проведення спільних навчальних заходів щодо практичних аспектів дотримання прав та основоположних свобод людини.

Довідково. Custody Records – комплексна система для забезпечення прав громадян під час затримання. Вона полягає в цілодобовому відеонагляді, що дозволяє захистити затриманих осіб від неправомірних дій поліцейських, а самих правоохоронців – від безпідставних звинувачень з боку затриманих.